novinky 

Netflix investuje takmer 2 miliardy dolárov v Európe, pridá dva európske jazyky

Šéf Netflixu Reed Hastings dnes oznámil niekoľko noviniek pre Európu. Prvým je informácia, že do pôvodného obsahu z Európy v tomto roku investuje 1,75 miliardy dolárov. Pre porovnanie, rozpočet celej televíznej divízie BBC predstavuje 2,5 miliardy libier vrátane spravodajstva a športu. Aktuálne má Netflix v rôznom štádiu rozpracovania 90 európskych projektov. V Berlíne predstavil okrem iného niekoľko najbližších. Jedným z nich je nemecká mysteriózna dráma Dark, ktorá bude uvedená do konca roka.

Netflix má v pláne spolupracovať s viacerými európskymi televíziami ako BBC, Arte, ZDF alebo ITV. Streamingová služba tvrdí, že viac ako polovica divákov európskej produkcie pochádza z mimo Európy a tak sa stáva dôležitým kanálom pre producentov zo starého kontinentu von.

Medzi podporenými projektami je aj ďalšia séria Black Mirror, druhá séria Marseille alebo pokračovanie originálnej, britskej série House of Cards, ktorá sa stala predlohou pre americkú, veľmi úspešnú verziu produkovanú práve Netflixom. Ohlásenou novinkou, ktorá sa čoskoro len začne nakrúcať, je aj komediálny cestopisný seriál s komikom Jackom Whitehallom. S BBC bude spoločnosť tvorbe historického návratu do sveta gréckych bájí TROY: The Fall of City. S francúzskymi tvorcami zasa budú spolupracovať na dramatickom príbehu The Spy o najznámejšom izraelskom špiónovi Eli Cohenovi. Netflix tiež predstavil aj nový mysteriózny krimiseriál Mindhunter, pod ktorým bude podpísaný David Fincher. Premiéra bude v októbri.

Reed Hastings sa vo svojej prezentácii dotkol aj jazykovej podpory. Aktuálne Netflix podporuje 13 európskych jazykov a čoskoro pribudnú dva ďalšie. Ak čakáte češtinu alebo slovenčinu, nepotešíme vás. Podporu dostanú Gréci a Rumuni.

Komentujte cez Facebook

Related posts

Leave a Comment