novinky 

Ďalší úspech pre Voyo, miniséria Matematika zločinu získala prestížne ocenenie Slnko v sieti

Úspešný Voyo Originál natočila uznávaná slovenská produkčná spoločnosť DNA Production na čele s producentmi Rasťom Šestákom a Petrom Bebjakom.


Streamovacia služba Voyo zbiera za svoju prémiovú pôvodnú produkciu jedno ocenenie za druhým. Najnovšie zabodoval trojdielny Voyo Originál režiséra Petra Bebjaka s názvom Matematika zločinu, ktorému Slovenská filmová a televízna akadémia v piatok, 26. apríla 2024, prisúdila prestížnu Národnú filmovú cenu Slnko v sieti v kategórii Najlepší televízny film/miniséria/seriál.

Ide o vôbec prvé Slnko v sieti pre Voyo Originál, pričom len minulý mesiac si Matematika zločinu odniesla aj ďalšie významné ocenenie Český lev. Pre Voyo ju natočila uznávaná slovenská produkčná spoločnosť DNA Production na čele s producentmi Rasťom Šestákom a Petrom Bebjakom. Diváci a diváčky si minisériu môžu pozrieť na Voyo.

„Sme nadšení, že po Českom levovi si Matematika zločinu odniesla aj slovenské Slnko v sieti a získala si tak odbornú verejnosť v oboch krajinách. Veľmi si vážime rozhodnutie Slovenskej filmovej a televíznej akadémie a chcem sa úprimne poďakovať všetkým, ktorí sa na Matematike zločinu podieľali, za ich skvelú profesionálnu prácu. Môžem sľúbiť, že aj naďalej budeme pokračovať v produkcii takýchto ambicióznych titulov s vysokou produkčnou kvalitou, na ktorých spolupracujeme s tými najlepšími tvorcami a umelcami na trhu,“ zhodnotila Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza a skupiny Nova.

„Máme obrovskú radosť, že si Matematika zločinu získala nielen širokú, ale aj odbornú verejnosť, a to v Česku aj na Slovensku,“ hovorí kreatívna producentka série Iva K. Jestřábová a dodáva: „Som veľmi vďačná, že vďaka Voyo sa môžeme púšťať aj do takýchto produkčne naozaj extrémne náročných projektov a neustále tak zvyšovať kvalitu lokálnej tvorby. A najväčšie poďakovanie patrí divákom a diváčkam za to, že naše Voyo Originály radi sledujú. Robíme to pre nich a práve vďaka ich podpore môžeme zažívať dnešný rozmach špičkovej pôvodnej tuzemskej produkcie.“

Vo Voyo Origináli Matematika zločinu novinárke Magdalene Sodomkovej (Lucie Štěpánková) napíše z indonézskeho väzenia Tomáš Toman (Jan Nedbal). Ten bol zadržaný na úteku pred českou spravodlivosťou a tvrdí, že zločin, za ktorý bol odsúdený na dvanásť a pol rokov väzenia, nikdy nespáchal. Do väzenia ho vraj poslal sporný posudok súdneho znalca prezývaného Matematik zločinu (Jiří Bartoška). Je možné, že by sa expert tentoraz prepočítal? Sodomková sa do Tomanovho prípadu ponára a postupne zisťuje, že na ňom veľa vecí nesedí…

„Pre mňa, ako producenta, to bol jeden z najťažších projektov, na ktorom som sa kedy podieľal. Náročné to bolo najmä preto, že sme pracovali so skutočnými ľuďmi, ktorých dôveru sme si museli vybudovať a nemohli sme ich v žiadnom prípade sklamať. Veľmi by som sa preto chcel poďakovať Magdalene Sodomkovej a Brit Jensen, ktoré celú kauzu iniciovali a tiež Tomášovi Tomanovi, za ich dôveru. A veľká vďaka patrí aj všetkým kolegom, bez ktorých by táto miniséria nemohla vzniknúť,“ hovorí producent DNA Production Rasťo Šesták.

Spoločne s Matematikou zločinu bol v kategórií Najlepší televízny film/miniséria/seriál na ocenenie Slnko v sieti nominovaný aj seriálový megahit Dunaj, k vašim službám z produkcie TV Markíza.

Komentujte cez Facebook

Related posts