novinky 

Pred voľbami voľne dostupný dokument KEĎ PRÍDE VOJNA

HBO Europe poskytlo bezplatne na 14 dní dokumentárny film Keď príde vojna (réžia Jan Gebert) ukazujúci prenikanie extrémistov do verejného priestoru, a to v súvislosti s blížiacimi sa voľbami. Zapája sa tak do výberu Filmom proti extrémizmu na dafilms.sk. Až do 29.2.20 si ho môžete zadarmo pozrieť tu: https://dafilms.sk/program/729-filmom-proti-extremizmu
O dokumentárnom filme Keď príde vojna:
S tichým súhlasom autorít regrutuje kontroverzná skupina Slovenskí branci mladých mužov z celého Slovenska. Je to len nevinná hra na vojakov, alebo domobrana koketujúca s extrémnymi názormi predstavujúca bezpečnostnú hrozbu?
Peter vedie život na prvý pohľad usporiadaného európskeho teenagera – žije s rodičmi, má pekné dievča, dostal sa na vysokú. Jeho skutočný život je ale inde – na čele domobrany Slovenskí branci, v ktorej je dvesto mladých ľudí, s oddielmi po celom Slovenskom. V horských lesoch ich necháva podriaďovať drsným pravidlám a trestom, ktoré skôr než vojenský výcvik pripomínajú hru na diktatúru. Šéf domobrany verí, že jeho modelová organizácia má budúcnosť. Je odhodlaný uniformu raz odložiť a so svojou víziou osloviť celú spoločnosť – a stať sa veľkým politikom.

Komentujte cez Facebook

Related posts