novinky 

Novinka od tvorcu Gomory prichádza na HBO GO

HBO oznamilo uvolnenie dvoch atraktívnych seriálov pre službu HBO GO. Jedným je novinka od autora talianskej Gomory – Zero Zero Zero a druhým je spracovanie románu Philipa Rotha o alternatívnej histórii USA – The Plot Against America.

ZERO ZERO ZERO / NULA NULA NULA

Taliansky seriál odhaľuje temné tajomstvá svetového obchodu s kokaínom, a to od jeho výroby, až po dodanie na miesta konečnej spotreby. Je to cesta do hlbín prepracovaného systému, ktorý sa vyznačuje násilím a krutosťou, ale aj vysokou odbornosťou, zručnosťou a predstavivosťou. Od džungle po mrakodrapy, od Mexika po Paríž, cez rovníkovú Afriku, krajiny Maghrebu i Kalábriu.  Príbeh o svete obývanom zločincami a biznismenmi, zúfalými ľuďmi aj milionármi, kde je všetko prepojené neviditeľnou lajnou kokaínu. V tejto neľútostnej mocenskej vojne všetci zúčastnení, od malých lokálnych dílerov, až po kmotrov najvplyvnejších zločineckých organizácií bojujú a riskujú životy. Označenie 000 sa používa pre najkvalitnejšie taliansku múku, Zero Zero Zero (Nula Nula Nula) je označenie pre najkvalitnejší kokaín.

THE PLOT AGAINST AMERICA / SPRISAHANIE PROTI AMERIKE

V alternatívnej verzii dejín USA za 2. sv. vojny sleduje chudobná židovská rodina z New Jersey politický vzostup Charlesa Lindbergha, slávneho letca a populistického rasistu, ktorý sa chopí prezidentského úradu a nasmeruje Ameriku k fašizmu.Šesťdielna miniséria Sprisahanie proti Amerike, natočená na motívy uznávaného rovnomenného románu spisovateľa Philipa Rotha, ponúka alternatívnu verziu k samotným dejinám Spojených štátov, a to za druhej svetovej vojny. Zobrazuje vývoj udalostí z pohľadu chudobnej židovskej rodiny z New Jersey, ktorej členovia sledujú politický vzostup Charlesa Lindbergha, slávneho letca a populistického rasistu, ktorý sa chopí prezidentského úradu a nasmeruje Ameriku k fašizmu. Príbeh začína v roku 1940, kedy Amerika stojí pred prezidentskými voľbami. Už po dve volebné obdobia je úspešný demokrat a profesionálny politik Franklin Roosevelt náhle ohrozený politickým outsiderom. Lindbergh sa pred trinástimi rokmi preslávil svojím legendárnym preletom cez Atlantik a mnoho Američanov ho preto považuje za jedného z najväčších národných hrdinov.

Komentujte cez Facebook

Related posts