novinky tipy 

10 vecí, ktoré treba vidieť v auguste 2019

Po prestávke sa vraciam k tipom na 10 noviniek mesiaca. Hoci sú prázdniny a televízny program je postavený na reprízach, ponuka streamovacích služieb je tradične postavená na novinkách a nových sériách kvalitných seriálov. Tešiť sa môžu aj tí, ktorí nevedia čo pozerať po Hre o tróny.

Dark Crystal (Netflix)

V ponuke Netflixu je už dávnejšie film s týmto názvom a tento nový seriál na neho priamo nadväzuje. A hoci ide o skôr klasickú animáciu s bábikami, cieľovou skupinou sú hard-core fanúšikovia fantasy. 

Carnival Row (Prime Video)

Ďalšia chuťovka pre fanúšikov fantasy, namiesto drakov a hradov nás však čaká mestské, viktoriánske prostredie plné magických postáv. Navyše v tomto výpravnom projekte, ktorý vznikal aj v Čechách, nás čakajú hviezdy ako Orlando Bloom alebo Cara Delavine. 

Ovečky božie (HBO)

Pôvodom austrálsky miniseriál má podobne ako pri predchádzajúcich dvoch duchovný rozmer, ale je bližšie k realite. Život v opustenom kláštore so zástupkyňami troch rôznych generácií pripomína jeden starý vtip – ktorá mníška je najlepšia? Tá, ktorej mama aj stará mama boli mníšky.

V mene nášho Pána / The Righteous Gemstones (HBO)

Upozornenia na novinky s duchovnými končíme posledným kúskom, ktorý bude čistá komédia. Aj keď niektorí televízni kazatelia môžu byť vtipní už len tím, ako zapálene sa vkladajú do svojej práce, že by ich neprekonal ani Marcel Merčiak v kombinácii s Jaromírom Bosákom vo finálovom zápase Majstrovstiev sveta s “našimi”, toto bude komédia už na základe svojho plánu. Navyše nás čaká návrat Johna Goodmana ako hlavy televíznej rodiny.

This Is Football (Prime Video)

Pomaly sa nám blíži nový ročník Ligy majstrov a s tým prichádza nová dokumentárna miniséria s najlepšími futbalistami sveta. Na rozdiel od predchádzajúcich projektov aj na Amazone teraz nejde o mapovanie života v jednom tíme, This Is Football je postavený na emóciach, ktoré svetový šport číslo jeden ponúka ľuďom. Výsledkom je hodnotenie 8,8 na IMDB.

Hyperdrive (Netflix)
Čo vznikne, ak zmiešate prekážkové preteky v štýle Ninja Warrior s vysokooktánovou motoristickou šou Top Gear? Netflix verí, že to bude ich nový projekt Hyperdrive. Po tom, ako sme videli tri série Ultimate Beastmaster, nás čaká niečo, do čoho by sa žiadny rozumný pilot F1 neprihlásil. A možno tým bude novinka Hyperdrive zaujímavá.

Beforeigners / Zpritomnelí (HBO)

Toto bude čierny kôň augusta. Prvý nórsky seriál, ktorý vznikol v produkcii HBO, sľubuje okrem severskej temnoty aj mysterióznosť. Keďže platforma si dáva pozor na to, aby každá z noviniek mala najvyššiu možnú kvalitu a nejde cestou len prvoplánových nápadov, zrejme nás čaká nasledovník Leftovers.

The Affair (HBO)

Na toto sa osobne teším. Z môjho pohľadu trochu prehliadaný seriál z produkcie Showtime, za ktorým sú tvorcovia Terapie alebo House of Cards. Inteligentný, vzťahový projekt s ponorom do psychológie párov, ktoré sa rozišli, ale stále toho majú spolu viac, ako by chceli. Navyše tu máme výborný spôsob paralelného rozprávania perspektívou dvoch osôb nazerajúcich na tú istú vec. Ak máte radi Big Little Lies a zatiaľ ste nevideli, na tomto strávite najbližšie hodiny. Pre tých, čo Aféru poznajú, prichádza už piata séria.

Mindhunter (Netflix)

Mindhunter pred dvomi rokmi priniesol na Netflix nový pohľad na kriminálne seriály, opisoval nástup policajných psychológov, ktorí sa prvýkrát v histórii kriminalistiky začali zaoberať pojmom masového vraždenia. David Fincher sľubuje nadviazanie na to najlepšie, čo sme videli doteraz a navyše ponúka silné meno, ktoré je postrachom všetkých. Charles Manson.

Wu Assassins (Netlflix)

Ak vám chýba, čo pozerať po odchode Marvelovských hrdinov z Netflixu, Wu Assassins budú vašou šálkou kávy. Viac Iron Fist ako Dare Devil a namiesto New Yorku San Francisco a jeho Chinatown. Viac hovoriť netreba.

Komentujte cez Facebook

Related posts