novinky 

Disney+ čaká štart 12. novembra, americkí predplatitelia získajú úsporu pri spojení s ESPN a Hulu

Walt Disney Company v rámci ohlásenia výsledkov za uplynulý štvrťrok odokryla niekoľko noviniek k pripravovanému spusteniu novej streamingovej služby Disney+. Oficiálny štart je definitívne potvrdený na 12. novembra, pričom prví predplatitelia (v Amerike) si zaplatia za prístup k impériu Mickey Mousea cca 7 dolárov. V noci sme sa dozvedeli, že vďaka sile skupiny WDC bude možnosť objednať si balík spolu s prístupom na Hulu a ESPN za 12,99 USD. To je suma, ktorá je podobná s poplatkom za Netflix. Žiaľ, takýto balík bude dostupný len pre amerických divákov, keďže vzhľadom na autorské práva, prístup na športový ESPN v našom regióne nie je možný a pôvodný obsah Hulu sa k nám dostáva cez HBO GO (napríklad Príbeh služobníčky, Castle Rock, Hlava 22).

Ako sme mali možnosť počuť už na San Diego Comic Cone, príchod originálnych seriálov zo sveta Marvelovských hrdinov je odsunutý až na budúci rok. Vedenie Walt Disney Company sa nechalo včera počuť, že pre službu Disney+ chcú vďaka akvizícii štúdia Fox nanovo oživiť úspešné značky ako Sám doma, Denník poseroutka alebo Noc v múzeu. Uvidíme, či to bude v podobe seriálu alebo filmu priamo určeného pre streamovanie. Kedy sa dočkáme zhmotnenia týchto nápadov, zatiaľ nepovedali.

Čo teda bude od 12. novembra dostupné na budúcej službe Disney+? Podľa informácií publikovaných Matthew Ballom, by to mali byť Hviezdne vojny Epizódy I-VII a Rouge One. Z Marveloviek len Iron Man 1 a 3, Thor: Dark World a Captain Marvel. Avengers Endgame by malo prísť na Disney+ mesiac po spustení služby, v decembri tohto roka. Bohatšia by mala byť ponuka klasických animákov pod značkou Disney – od 101 dalmatíncov cez Autá, Bambi, Frozen až po Zootropolis ako aj Pixaroviek – všetko okrem Toy Story 4. Ako potvrdilo vedenie WDC, pri spustení služby bude v knižnici dostupných 300 filmov a 7.500 dielov seriálov.

Hlavným ťahákom pre „starších“ pri spustení služby bude nový seriál zo sveta Hviezdnych vojen – Star Wars Mandalorian. Na tých mladších bude zas cieliť „hraná“ verzia klasického animovaného filmu Lady and the Trump, vyrobená podobným spôsobom ako to bolo nedávno s Levím kráľom.

Čo je podstatné pre nás v strednej Európe – stále nevieme termín, kedy bude služba dostupná práve u nás. Západná Európa má totiž na mapu Disney+ pribudnúť začiatkom roka 2020, východná do roka od spustenia služby. Zo správania manažmentu Walt Disney Company teda uvidíme, kam nás mentálne zaraďujú.

Komentujte cez Facebook

Related posts