novinky 

Pri týchto seriáloch v roku 2018 strávime hodiny

Netflix, HBO či Amazon chystajú desiatky nových seriálov. Ak by ste chceli vidieť všetky, museli by ste presedieť doma celé dni. Preto aj v roku 2018 na stránke VeľkýObsah.info tipy na to kvalitnejšie alebo zaujímavejšie. Tu je výber 10 noviniek a 10 návratov, na ktoré sa v novom roku možno najviac tešiť.

V tomto prehľade je výber toho, čo je už ohlásené a malo by byť v roku 2018 uvedené na streamingových službách. Niektoré ešte nemajú ani trailery.

  • Novinky

Good Omens (Amazon)

Kto čítal knihu, muselo mu srdce poskočiť, keď počul, že sa chystá seriálové spracovanie tejto knihy o posledných hodinách sveta. Navyše pozitívom je, že na jeho spracovaní priamo spolupracuje autor, Neil Gaiman.

Trailer nie je dostupný

The Alienist (TNT/?)

Svetová premiéra je už za dverami a podľa kritikov by to mal byť jeden z top seriálov prvého polroka. O tom, kde však legálne uvidíme hviezdne obsadenú historickú detektívku zasadenú do New Yorku 19. storočia, zatiaľ nemáme informáciu.

Castle Rock (Hulu/HBO GO?)

Uplynulý rok bol plný spracovaní predlôh Stephena Kinga. Najväčšie očakávanie však predstavuje seriál podľa jeho poviedok v produkcii J.J. Abramsa. Keďže viaceré veci z Hulu sú uvádzané HBO, verme, že sa takto k nám dostane aj táto séria.

Maniac (Netflix)

Veľké očakávania sa spájajú s projektom Netflixu, na ktorom pracujú hviezdy Jonah Hill a Emma Stone. No o to menej informácií k tejto komediálnej sérii je dostupných. Vieme len, že predlohou je štyri roky starý nórsky seriál. Režisérom má byť tvorca True Detectiva a novinky The Alienist, Cary Fakunaga.

Trailer nie je dostupný

Sharp Objects (HBO)

Po úspechu Big Little Lies zverilo HBO réžiu podobného projektu postaveného na úspešnej knihe Gillian Flynn Jean-Marcovi Vallemu. V hlavnej úlohe uvidíme Amy Adams ako reportérku, ktorá sa vracia do svojho rodiska. Má tu zbierať informácie ku kriminálnemu prípadu a sama musí čeliť vlastným démonom z minulosti.

Trailer nie je dostupný

Altered Carbon (Netflix)

Predstavený trailer sľubuje chuťovku pre fanúšikov sci-fi. Atmosféra ako vystrihnutá z Blade Runnera podľa predlohy Richarda K. Morgana. Keď budete hľadať alternatívu k prenosom z olympiády, toto bude vaša voľba.

The Ballade of Buster Scruggs (Netflix)

Už ohlásenie projektu bolo veľkou vecou. Bratia Coenovci vstupujú do sveta streamingových služieb poviedkovou sériou zo sveta divokého západu. Jediné, čo treba dodať – aby to tu už bolo.

Trailer nie je dostupný

Zaklínač (Netflix)

Na tento projekt sa obzvlášť tešia naši českí bratia. Viem to podľa toho, že podľa vyhľadávaní na Google v Čechách je spojenie Netflix a Zaklínač je častejšie ako s ktorýmkoľvek iným názvom seriálu (áno, častejšie ako Stranger Things). Zaklínač mal byť pôvodne len filmom, avšak tento rok sa dočkáme prvej série.

Trailer nie je dostupný

Tom Clancy´s Jack Ryan (Amazon)

Jedným z ťahákov Amazonu tohto v tomto roku bude aj akčný seriál podľa postavy z pera Toma Clancyho. Agenta Jacka Ryana si po Harrisonovi Fordovi, Alecovi Baldwinovi, Benovi Affleckovi alebo Chrisovi Pineovi zahrá John Krasinski. Doteraz prezentované teasre sľubujú akciu na úrovni bondoviek.

Barry (HBO)

Komediálny seriál o zabijakovi v Amerike? Ak do toho nevstúpi nejaký šialenec, kvôli ktorému by sa HBO rozhodlo projekt stiahnuť, toto môže zamiešať v stojatých vodách zábavy. Navyše v hlavnej úlohe s Billom Haderom, ktorý je známy zo zábavnej šou Saturday Night Live.

Trailer nie je dostupný

 

  • Návraty

Westworld – 2. séria (HBO)

Prvá séria bola skvelá a skončila veľmi zaujímavým clifhangerom. V druhej sérii by sme sa mali dočkať rozšírenia svetu zábavného parku o novú oblasť.

American Crime Story – 2. séria (FX/Netflix?)

Po sérii o súde okolo O.J.Simpsona by sme sa mali v druhej sérii dočkať podobne kvalitne spracovaného príbehu vraždy Gianniho Versaceho.

Handmaid´s Tale – 2. séria (Hulu/HBO)

Príbeh služobníčky stále zbiera ceny za prvú sériu. Druhá príde už na jar a my sa nevieme dočkať.

True Detective – 3. séria (HBO)

Pokiaľ sa tento seriál bude správať ako na hojdačke, tak po skvelej prvej sérii a slabšej druhej by nás mal čakať lepší kúsok. Opäť však pôjde o samostatný príbeh v hlavnej úlohe s Mahershalom Alim, ktorý je u nás známy z House of Cards alebo Lukea Cagea.

Trailer nie je dostupný

Luther – 5. séria (BBC/HBO)

Pred tým, ako sa Idris Elba stal svetovou hviezdou, stelesnil nezabudnuteľného detektíva Luthera ako vystrihnutého z klasických amerických detektívok, len zasadený do drsného sveta súčasného Londýna. Piata séria by mala byť podobnou udalosťou, ako nová séria Sherlocka.

Trailer nie je dostupný

Roseanne – návrat (ABC/?)

Na populárnej vlne návratov sa chce odviesť aj jeden z komediálnych hitov 90 tych rokov. Roseanne sa vráti aj s celou svojou utešenou rodinkou a treba len dúfať, že sa dostane aj k nám.

Akty X – 11. séria (Fox/?)

Nová séria prichádza hneď po začiatku roka. A podľa Gillian Anderson to bude posledná séria. Minimálne pre agentku Scullyovú.

House of Card – 6. séria (Netflix)

Seriálu zvoní umieračik. Po veľmi zaujímavej piatej sérii labutiu pieseň zaznie už bez Kevina Spaceyho.

Trailer nie je dostupný

Veep – 7. séria (HBO)

V roku 2018 by sme sa mali rozlúčiť aj so skvelou komediálnou Viceprezidentkou. Verme len, že Julia Luis-Dreyfus sa podarí vybojovať súboj s chorobou a ešte ju uvidíme v podobne skvelom projekte.

Trailer nie je dostupný

Big Little Lies – 2. séria (HBO)

Prvá séria klamárok bola skvelá a to okrem skvelých hereckých výkonov aj vďaka skvelej knižnej predlohe. Príbeh knihy však bol naplnený. Dúfajme, že ohlásená druhá séria sa rovnako vydarí.

Trailer nie je dostupný

 

  • Čo v roku 2018 neuvidíme?

Podľa signálov od tvorcov, tento rok na obrazovky nepríde záverečná séria Game of Thrones ani tretia séria Stranger Things. Na to by sme si mali počkať do budúceho roka. Keďže vo svete streamingových služieb sa točí stále viac peňazí, dá sa predpokladať, že tento rok nás čaká ohlásenie výroby nejakého veľkého comebacku z 90 tych rokov s premiérou v roku 2019. Napíšte do komentára, ktorý by to mohol byť.

Komentujte cez Facebook

Related posts