novinky 

Analýza VeľkýObsah.info: Toto budú trendy roka 2018 v streamingových službách

Aké filmy a aké seriály budú vládnuť Netflixu, HBO alebo Voyo? Čo pre nás chystajú a čo nové poskytnú, aby aj u nás narástol počet platiacich užívateľov. Čaká nás viac lokalizovaného obsahu, viac športu alebo nástup Facebooku a ešte veľa ďalšieho.

O očakávaných trendoch roka 2018 si pozrite tento pôvodný video komentár, alebo si prečítajte nižšie.

 

  • Viac lokálneho obsahu

Zapamätajte si dnešný deň. Je prelom rokov 2017 a 2018 a na Netflixe sú necelé tri desiatky seriálov a filmov so slovenskými titulkami a približne sto päťdesiat titulov s českými titulkami. Globálny gigant chce však byť číslom jeden aj v našom regióne a preto bude musieť reagovať na nástup HBO GO. To je plné filmov a seriálov v českom dabingu. Viac lokálneho obsahu by malo priniesť aj v roku 2017 podpísané globálne kontrakty Netflixu s nemeckým TelekomomOrangeom.

 

  • Nástup Facebooku

Kým Netflix má približne 110 miliónov platiacich klientov, na Facebooku je viac ako dve miliardy užívateľov. Zámer socialnej siete je dosiahnuť čo najviac stráveného času na tomto mieste. Cestou má byť investovanie miliardy dolárov do vlastného obsahu v roku 2018. Teda rovnako ako plánuje minúť Apple. Už teraz spolupracuje Facebook s komikom Billom Murraym alebo vyrába basketbalovú šou s LaVar Ballom. V januári bude uvedený originálny program postavený na hviezdach wrestlingu. Toto bude naozaj tvrdý konkurent tradičným streamingovým hráčom.

 

  • Viac športu

Originálne športové šou prichádzajú nielen na Facebook. A nie je to kvôli blížiacej sa zimnej olympiáde alebo futbalovým majstrovstvám sveta. Netreba si nič nahovárať, šport vládne televíziám a rovnako to bude aj na streamingových službách. Amazon si pochvaľuje nástup priamych prenosov amerického futbalu, s miliónmi divákov po celom svete. České Voyo ponúka svojim klientom prenosy boxu alebo pretekov motocyklov. Okrem live podujatí by sme sa v roku 2018 mali dočkať napríklad nových futbalových seriálov Netflixu a Amazonu. A to sú len doteraz ohlásené projekty. Treba pozorne sledovať aj odovzdávanie Oscarov. Netflix si sľubuje, že na nich zaboduje s dokumentom Icarus o ruskom systéme športového dopingu.

 

  • Interaktívne programy

Online streamingové služby majú na rozdiel od televízneho vysielania alebo kina jednu zásadnú výhodu. Človek si môže prehrávať čo chce, kedy chce a hlavne ako chce. V uplynulom roku Netflix prvýkrát experimentoval s animovanými seriálmi, ktorých vývoj deja si mohol detský divák určiť sám. V roku 2018 by sme sa mali dočkať nelineárnych príbehov aj pre dospelých. S interaktívnymi programami prichádza aj HBO a na tento cieľ využíva najsilnejšie hollywoodske kalibre. Takým je projekt Stevena Sodenberga – Mozajka.

 

  • Spojené služby

Silnými bodmi streamingových služieb sú originálne programy. Očakávam a možno ešte viac si želám, že v budúcom roku sa objavia agregátory jednotlivých služieb. Tak, aby ste z jedného miesta, jednej aplikácie ale aj jednou platbou pristupoval ku všetkému obsahu. V Amerike už niekoľko podobných služieb existuje. Napríklad Hulu ponúka za príplatok seriály HBO, niektoré seriály Hulu sú už dnes dostupné u nás na HBO GO. Verme, že takýchto riešení bude stále viac.

Komentujte cez Facebook

Related posts