novinky tipy 

10 vecí, ktoré si treba pozrieť v januári 2018

Začíname s druhým rokom špeciálnych tipov toho najzaujímavejšieho na streamingových službách. Ponuka sa neustále rozširuje a preto vybrať len desať kúskov toho najzaujímavejšieho bude čoraz náročnejšie.

Uvítam, ak do komentáru pod článkom pridáte aj vaše tipy.

  • Rotten (Netflix od 5. januára)

Dobre ste sa cez sviatky prejedli? Pribudli aj nejaké kilečká? Tak sledovanie tohto dokumentárneho seriálu vás presvedčí obmedziť jedenie úplne. Rotten vám ponúkne pohľad za oponu potravinárskeho priemyslu a aspoň na chvíľu vás presvedčí, aby ste obmedzili svoju spotrebu.

  • Polka King (Netflix od 12. januára)

Tak toto bude nárez. Jack Black v skutočnom príbehu o kráľovi polky, ktorému sa podarilo za socializmu opustiť Poľsko a preraziť v Amerike nielen ako zabávač, ale aj ako veľmi úspešný podvodník. Ako stvorené na obdobie plesov a obecných zábav.

  • Black Mirror – Season 4 (Netflix – už dostupné)

Keďže sa Netflix rozhodol premiéru štvrtej série poviedkového seriálu do poslednej chvíle utajiť, je veľmi pravdepodobné, že ste pred jeho sledovaním dali prednosť nejakej lyžovačke alebo pobytu na chate či vo wellnesse. Zameškané však treba dobehnúť. Ľutovali by ste, keby vám to ušlo.

  • Philip K. Dick Electric Dreams (Amazon)

Pokiaľ vám nestačilo Black Mirror, toto vám urobí podobnú radosť. Aj keď s oneskorením v porovnaním s Britániou, sfilmované poviedky majstra sci-fi, ktorý nám dal napríklad Blade Runnera, Navyše plný hviezdnych hercov ako Steve Buscemi, Bryan Cranston alebo Geraldin Chaplin.

  • Counterpart (HBO GO od 22. januára)

Je tu hraná seriálová novinka s rokom vzniku 2018. Sci-fi dráma s politickými prvkami v hlavnej úlohe s J.K.Simmonsom v hlavnej úlohe. Trailer vyzerá veľmi sľubne a tí, ktorí videli pilotný diel, sú nadšení.

  • Mosaic (HBO GO od 23. januára)

Jedným z kľúčových trendov nového roka, ktorý očakávam, sú nelineárne programy. Takým je aj projekt Stevena Sodenbergha. Je len škoda, že HBO u nás uvádza len jednu formu vyrozprávania príbehu a nie je dostupná aplikácia (tak ako napríklad v USA), kde si môže užívateľ zvoliť svoju cestu príbehu.

  • Špina (HBO GO – už dostupné)

Po tom, ako HBO uviedlo v roku dokument Terezy Nvotovej Mečiar, do ponuky sa dostala aj hraná novinka tejto mladej režisérky Špina. Drsný a autentický príbeh znásilneného dievčaťa rozprávaný súčasným jazykom.

  • Comrade Detective (HBO GO od 7. januára)

Tento seriál z produkcie Amazonu sme už raz promovali v lete. Prekvapivo však nie je dostupný na pôvodnej sieti, ale až teraz prichádza na HBO GO. Príjemná oddychovka na nie až také dlhé zimné večery. Pseudo rumunský vyšetrovateľ z osemdesiatych rokov, ktorý je sofistikovanejší ako Major Zeman,temnejší ako maďarská Linda s lepšími dialógmi ako Malý pytaval z veľkého mesta.

  • This Is Us (Amazon – už dostupné)

Na Prime Video sa na konci roka objavil jeden z aktuálnych televíznych hitov Ameriky. This Is Us je nielen druhým najpopulárnejším seriálom uplynulého roka po Hre o tróny, ale figuruje aj medzi oceňovanými na najrôznejších cenách. Vzťahová dráma ľudí narodených v jeden deň má potenciál zaujať aj u nás.

  • Filmy Woodyho Allena (Voyo.sk – postupne pridávané)

Komédie Woodyho Allena patria k pokladom svetovej kinematografie. Slovenské Voyo začalo postupne pridávať staršie ale aj novšie komédie tohto Shakespeara našej doby – čo rok, to nový film. Keď sa budete chcieť nakopnúť do nového roka nekonvenčnými fórikmi, toto môže byť riešením.

A na čo sa chystáte v januári vy?

Komentujte cez Facebook

Related posts