novinky 

Vo svete ľudia najčastejšie hľadali Stranger Things, na Slovensku Farmu

Google zverejnil ďalší svoj sumár za končiaci sa rok. Podrobne informoval, čo boli najhľadanejšie výrazy na svetovo najpoužívanejšom vyhľadávacom nástroji na internete. Nás zaujímalo, ako si viedla kategória TV Shows.

Pod polovicou najhľadanejších programov je podpísaný Netflix, pričom svetový líder v streamingových službách obsadil prvé a druhé miesto. Prvým je Stranger Things a druhým 13 Reasons Why. Trojka patrí Big Brother Brasil, štvorka fantasy z tvorby HBO, Hra o tróny a TOP 5 uzatvára ďalší seriál od Netflixu – Iron Fist. Do najhľadanejšej desiatky sa z u nás známych programov dostali aj Riverdale (Netflix – 7.) American Gods (Amazon – 8.) a Mindhunter (Netflix – 10.).

Český Google štatistiku pre TV Shows nezverejnil. Na Slovensku sa z globálnej TOP 10 nedostal medzi najlepšiu desiatku ani jeden program. Prvé dve miesta patria Farme 9 a 8 (Voyo), tretí je Let´s Dance (Voyo). Zvyšok prvej päťky tvoria show vysielané TV Joj – Miss Slovensko a Take Me Out. Z globálnych podujatí sú v medzi najhľadanejším Oscar (6.) a Eurovízia (9.). Zaujímavosťou je program RTVS Zem spieva na ôsmom mieste.

 

Komentujte cez Facebook

Related posts