rozhovor 

Internetovou televizi Stream.cz společně povedou Filip Vážanský a Daniel Strejc

Provozní vedení internetové televize Stream.cz se od začátku ledna 2018 ujme Filip Vážanský, který přichází z televize Óčko. Kreativní část práce na Stream.cz pak ode dneška zastřešuje Daniel Strejc, který přichází z platformy OBBOD. Domluvená je i spolupráce s Petrem Kolečkem, který spolu se Strejcem stojí za seriály jako je Vyšehrad či Lajna. Na spolupráci se s nimi dohodl Igor Kalaš, ředitel obsahu v Seznam.cz. Od nového roku tak Stream.cz přidává větší fokus na chystání své tvorby nejen pro internetové prostředí.

„Stream.cz stojí před novou výzvou. Musí začít vyrábět obsah, který bude vhodný nejen pro internet, ale i další platformy. Pro každý distribuční kanál chceme najít tu správnou délku našich pořadů. To je úkol, který ode mě noví kolegové na Stream.cz dostávají,“ nabízí pohled pod pokličku práce nových tváří ve Stream.cz Igor Kalaš, ředitel obsahu v Seznam.cz.

Dnešním dnem má Stream.cz nového šéfproducenta hrané tvorby. Je jím Daniel Strejc, který má svoji producentskou kariéru spojenou s filmy jako jsou Padesátka, Krásno nebo Zakázané uvolnění. Jeho poslední projekty zná hlavně česká on-linová veřejnost, patří k nim seriály platformy OBBOD Vyšehrad a Lajna. S posledními dvěma jmenovanými seriály je spojeno i jméno druhé osobnosti, která začne se Stream.cz spolupracovat. Je jí scenárista Petr Kolečko. Kromě již zmiňovaných pořadů stál za televizními seriály jako je Čtvrtá hvězda, Trpaslík, Okresní přebor, či Vinaři. Od roku 2018 tak pro Stream.cz začne pracovat osvědčený tandem Strejc Kolečko.

Daniel Strejc, šéfproducent hrané tvorby

„Šéfproducent hrané tvorby je nová pozice ve Stream.cz. Danielova hlavní úloha bude do Seznam.cz přinášet kvalitní seriálovou tvorbu i lákat zajímavé tváře. Daniel bude jeden ze šéfů Streamu, který se bude podílet na jeho celkové obsahové strategii. Bude tedy spolurozhodovat i o obsahu, který na Stream.cz vzniká a svojí definicí patří do infotainmentu,“ komentuje novou náplň práci Daniela Strejce Igor Kalaš a dodává: „Seriálová tvorba je, a i nadále bude jedním z hlavních pilířů internetové televize Stream.cz. Její role bude dokonce s přípravami naší vlastní televize do budoucna stoupat. Nová jména naznačují, o jaký typ seriálové tvorby máme zájem.“

Filip Vážanský se pak k prvnímu lednu stane avizovaným manažerem provozu Stream.cz. Svoji dosavadní zkušenost zužitkuje při zabezpečování bezproblémového provozu internetové televize Stream.cz. Připomeňme, že v současné době Filip Vážanský ještě stále působí jako výkonný ředitel televize Óčko.

Filip Vážanský, manažer provozu Stream.cz

„Filip bude dalším člověkem ve vedení Stream.cz. Konkrétně bude zodpovídat za rozpočty, vyjednávání s externími produkčními společnostmi, smluvní vztahy, licence a podobně. Bude také důležitou interní spojkou, která hledá synergie napříč dalšími obsahovými službami společnosti Seznam.cz. Nastoupí v lednu 2018,“ dodává Igor Kalaš, ředitel obsahu v Seznam.cz.

Komentujte cez Facebook

Related posts