novinky 

HBO v Čechách a na Slovensku vyfúkol Amazonu jeho novinku

V lete sme aj na VeľkomObsahu ohlasovali, že by mala byť dostupnú cez Amazon Prime Video novinka, seriál Comrade Detective. Detektívny seriál zasadený do Rumunska osemdesiatych rokov, ku ktorému vytvorili jeho tvorcovia príbeh stratenej legendy východného bloku, ktorá sa zrazu objavila na nepoužívaných VHS kazetách v Hollywoode a tak akože starý seriál nadabovali súčasné hollywoodske hviezdy ako Channing Tatum, Joseph Gordon-Levitt alebo Nick Offerman.

Prvá séria má len šesť dielov a sám som mal možnosť si prvá dva diely pozrieť počas dovolenky vo Veľkej Británii. Sofistikovanejšie ako Major Zeman, temnejšie ako maďarská Linda a s lepšími dialógmi ako Malý pytaval z veľkého mesta. Skóre na IMDB takmer 8/10.

Keď som prišiel domov a chcel som dopozerať Súdruha detektíva, bol som nemilo prekvapený, že sa k seriálu u nás neviem dostať. Po takmer polroku tu máme vysvetlenie. Už v januári by sa mal Comrade Detective objaviť v ponuke HBO GO. Zatiaľ nevieme, akú podobu bude mať lokálna podpora – či len titulky, alebo aj dabing. Úprimne, aj by som si priplatil, ak by HBO investovalo do simultánneho tlmočenia v štýle pirátskych videokaziet z osemdesiatych rokov. A ak by nezohnali známy, monotónny hlas preslávený „zvolaním“ Ach, múj bože, ach múj bože…, tak by mohli presvedčiť aspoň Hynka Čermáka, aby im takto nadaboval aspoň jednu epizódu. To by bolo čosi legendárne.

 

Komentujte cez Facebook

Related posts