novinky 

Plnenie kontraktu s Deutsche Telekom je viazané na viac lokalizovaného obsahu od Netflixu

Netflix a Deutsche Telekom v stredu ohlásili veľkú spoluprácu na medzinárodnej úrovni. Dohoda má vplyv aj na náš región.

Netflix a Deutsche Telekom vo svojom ohlásení hovoria o konkrétnych príkladoch tejto spolupráce. Vďaka tomu napríklad Poliakom alebo Chorvátom sa nezapočívajú dáta, ktoré spotrebujú na streamovanie filmov alebo seriálov.

Senior Specialista vztahů s veřejností T-Mobile Czech republic, Tomáš Leixner pre VeľkýObsah.info uviedol

S NetFlixem o zařazení do nabídky T-Mobile TV jednáme, bylo by ale předčasné mluvit o konkrétním datu. Důležitým parametrem je pro nás nabídka lokalizovaného obsahu, kterého zatím není pro český trh tolik jako pro vámi zmiňované země. U služby StreamON se snažíme o co nejdřívější zařazení.

O niečo menej konkrétna odpoveď je zo Slovak Telekom. Senior špecialista komunikácie spoločnosti, Peter Gálik napísal:

Vzhľadom na to, že rokovania s Netflixom o spolupráci na Slovensku stále prebiehajú, zatiaľ nemôžeme komentovať ich možné výsledky. Veríme, že zákazníkom predstavíme zaujímavú ponuku v čase, keď objem lokalizovaného obsahu prekročí istú kritickú hranicu.

Na ťahu je teda teraz Netflix. Viac lokalizovaného obsahu určite privíta aj Orange, ktorý podobný medzinárodný kontrakt uviedol v septembri. Pokiaľ chce byť svetová streamingová jednotkla dominantným hráčom aj v Čechách a na Slovensku, musí priniesť viac otitulkovaných a dabovaných programov. V porovnaní s investíciou do tvorby pôvodného obsahu lokalizácia je už len minimálna položka. Verme teda, že rok 2018 v tomto smere bude prelomovým.

Komentujte cez Facebook

Related posts