novinky 

Futbalový šampionát UEFA EURO 2024 sa nezadržateľne blíži, bude aj na Voyo.

Už 14. júna 2024, o približne dva mesiace, sa rozohrá na obrazovkách skupiny Markíza mimoriadne atraktívny futbalový turnaj, ktorý každé štyri roky organizuje Európska futbalová únia (UEFA).


Futbalový sviatok sa blíži a vďaka televíziám Markíza a Dajto a streamovacej službe Voyo sa môžu diváci už teraz tešiť na všetky zápasy Majstrovstiev Európy vo futbale – UEFA EURO 2024, a to aj vrátane zápasov slovenskej reprezentácie, zaujímavých sprievodných programov a množstva ďalších prekvapení.

Už 14. júna 2024, o približne dva mesiace, sa rozohrá na obrazovkách skupiny Markíza mimoriadne atraktívny futbalový turnaj, ktorý každé štyri roky organizuje Európska futbalová únia (UEFA). Potrvá štyri týždne a vyvrcholí finálovým zápasom 14. júla 2024. Dejiskom šampionátu je Nemecko a súboje o víťaznú trofej sa uskutočnia v desiatich mestách. Atmosférou majstrovstiev už o niekoľko týždňov ožijú štadióny v Berlíne, Dortmunde, Düsseldorfe, Frankfurte nad Mohanom, Gelsenkirchene, Hamburgu, Kolíne nad Rýnom, Lipsku, MníchoveStuttgarte. Otvárací zápas domácej reprezentácie odštartuje v Allianz Aréne v Mníchove a korunovácia nového európskeho futbalového šampióna sa uskutoční na Olympijskom štadióne v Berlíne.

Podľa zaužívaného herného systému záverečného turnaja odohrajú najprv tímy zápasy proti všetkým súperom v základnej skupine a dvaja najlepší v každej zo šiestich skupín postúpia do osemfinále, kde ich doplnia štyria najlepší z tretích miest. Nasledovať bude vyraďovací play-off systém, počnúc osemfinále s najlepšími 16 tímami, ďalej štvrťfinále, semifinálefinále.

Reprezentácia Slovenska sa na európskom kontinentálnom šampionáte UEFA EURO 2024 zúčastní po tretíkrát za sebou. Slovensko sa najlepšie umiestnilo pri svojom premiérovom štarte na turnaji v roku 2016, keď sa náš tím prebojoval do osemfinále. Futbalistov Slovenska čaká na tohtoročnom šampionáte prvý zápas majstrovstiev 17. júna 2024 vo Frankfurte nad Mohanom, kde sa predstavia v súboji proti výberu Belgicka

Markíza žije futbalom a už čoskoro postupne predstaví všetky detaily a prekvapenia, ktoré má pre divákov pri príležitosti šampionátu pripravené. Diváci Markízy, Dajto a Voyo si budú môcť vychutnať všetkých 51 zápasov šampionátu, chýbať nebude ani nové zápasové štúdio s expertmi z radov bývalých slovenských reprezentantov, analýzy či reportáže priamo z dejiska vo viacerých televíznych programoch, ako aj ďalšie exkluzívne programy.

„Prípravy na šampionát sú v Markíze naozaj v plnom prúde. Všetci pracujeme na tom, aby sme divákom priniesli čo najkvalitnejší zážitok, radosť z hry a všetky emócie, ktoré sú s futbalom ako takým spojené. My v Markíze dlhodobo fandíme športu, a preto som nesmierne rád, že sme oficiálnym vysielateľom Majstrovstiev Európy vo futbale – UEFA EURO 2024 a naši diváci budú pri tom už od 14. júna s nami,“ hovorí generálny riaditeľ TV Markíza Peter Gažík.

„Futbalový turnaj UEFA EURO 2024 je jedným z najväčších eventov nášho športového vysielania a teším sa, že diváci nájdu tento skvelý futbalový sviatok práve na našich obrazovkách. Už niekoľko mesiacov robíme maximum pre to, aby sme divákom sprostredkovali tie najlepšie zážitky, a preto veríme, že si naše vysielanie naplno užijú,“ povedal šéfredaktor redakcie športu TV Markíza Martin Lisý.

Už v týchto dňoch môžu diváci televízie Dajto sledovať každú sobotu po 9.00 hod. reláciu UEFA EURO 2024: Magazín, ktorá prináša informácie, reportáže a zaujímavosti týkajúce sa Majstrovstiev Európy vo futbale. Markíza podporuje futbal a je hrdým partnerom Slovenského futbalového zväzu, napríklad aj v rámci projektu Školský pohár, pri ktorom futbalom žijú nádejné detské talenty, teda žiaci základný škôl. Už v marci sme na televízne obrazovky pre nadšencov futbalu v spolupráci so zväzom priniesli galavečer Futbalista roka. Markíza podporuje aj projekt Futbal v meste, ktorého organizátorom je Únia ligových klubov. Pre detské nádejné futbalové talenty a návštevníkov podujatí vo ôsmich krajských mestách Slovenska chystá aj Markíza od 27. apríla skvelé prekvapenia a zaujímavé aktivity.

Fanúšikovia futbalu a diváci televízie Markíza majú aj vďaka programom vo vysielaní možnosť zažiť neopakovateľnú atmosféru majstrovstiev priamo v dejisku. Každú nedeľu majú možnosť vyhrať vstupenky na UEFA EURO 2024 hlasujúci v šou Let’s Dance, kde sa predstavil aj jeden z našich najlepších futbalistov a bývalý slovenský futbalový reprezentant Ján Ďurica. Od pondelka 15. apríla 2024 odštartovali súťaže o vstupenky na zápasy slovenskej reprezentácie aj pre divákov rannej relácie televízie Markíza Teleráno a ďalšie súťaže o vstupenky či oficiálny merch UEFA EURO 2024 sú pripravené spolu s množstvom zaujímavostí, noviniek a informácií už čoskoro aj na našich weboch TVNOVINY.sk a Markiza.sk, ako aj na sociálnych sieťach.

Komentujte cez Facebook

Related posts