novinky 

Apple investuje do pôvodného obsahu cez štyri miliardy dolárov

Pripravte sa, že Apple bude v priebehu dvoch-troch rokov bude chcieť od vás ťahať 10 dolárov mesačne za pôvodný obsah. Upozorňuje na to analýza investičných poradcov zo spoločnosti Loup Ventures. Pozitívom by mala byť služba, vďaka ktorej budete mať v jednej cene video aj hudobnú streamingovú službu.

Podľa zverejnenej analýzy, Apple už v súčasnosti investuje do pôvodného obsahu 500 miliónov dolárov a budúci rok by sa investície mali zvýšiť na miliardu. O viacerých projektoch sa už hovorilo – o sit-come s Jennifer Aniston alebo Reese Whiterspoon alebo reboote Spielbergových Amazing Stories. Analytici Loup Ventures očakávajú, že výdavky Amazonu do vlastného obsahu sa do piatich rokov dostanú na 4,2 miliardy dolárov.

Spoločnosť má dnes 30 miliónov predplatiteľov, avšak cieľom spoločnosti je dosiahnuť 75 miliónov platiacich zákazníkov každý mesiac. K rozvoju ponuky pôvodného obsahu majú prispieť členovia tímu pre pôvodný obsah, do ktorého Apple získal britskú televíznu producentku Jay Hunt (podpísanú pod seriály Sherlock alebo Luther) a bývalí manažéri zo spoločnosti Sony, Jamie Erlicht a Zack van Amburg. Pokiaľ sa očakávania Loup Ventures naplnia, výdavky Apple smerujú k polovici výdavkov Netflixu.

Komentujte cez Facebook

Related posts