novinky 

Toto vás nepoteší! Netflix ide zdražovať

Táto správa vás nepoteší. Netflix oznámil zdražovanie. Zmena ceny sa dotkne nielen nových, ale aj súčasných zákazníkov.

Informáciu priniesli viaceré americké médiá (Deadline, Variety), pričom zdrojom nie je tlačové oznámenie so zdôvodnením, ale informácia na webe služby. Nový cenník hovorí, že najlacnejší program s SD videom a možnosťou prehrávania naraz len na jednom zariadení zostáva na pôvodnej cene 7,99 USD. Avšak stredný program s HD videom a prehrávaním naraz na dvoch zariadeniach ide hore z 9,99 USD na 10,99 USD. Top program s UHD videom a prehrávaním na štyroch zariadeniach zdražuje z 11,99 USD na 13,99 USD.

Úprava cien sa v tomto momente týka len amerických predplatiteľov, ktorí predstavujú polovicu klientely. Cenník na Slovensku zatiaľ nie je zmenený. Nemožno však vylúčiť, že sa zdražovať bude aj pre ne-amerických zákazníkov. Určite viac sa aj k tejto téme dozvieme na prezentácii finančných výsledkov Netflixu v treťom kvartáli, ktoré je plánované na 16. októbra.

Na zdražovanie už stihli zareagovať akciové trhy. Cena akcií išla hore, čo znamená, že investori považujú rozhodnutie spoločnosti za správne.

Predchádzajúce zdražovanie robil streamingový gigant v októbri 2015, teda ešte pred príchodom na slovenský trh. Aj v prvej reakcii sa niektorí predplatitelia odhlásili, vďaka väčším zdrojom mohol Netflix investovať viac do obsahu a prilákať viac záujemcov.

Komentujte cez Facebook

Related posts