novinky tipy 

10 vecí, ktoré si treba pozrieť v októbri 2017

Je tu október a tak všetci blbnú so strašidlami. Veď už o pár dní tu máme Halloween. A tak v tradičnom výbere toho najzaujímavejšieho, čo streamingové služby ponúkajú, sa objavia nočné mory, masoví vrahovia, upíri, Demogorgon aj Vladimír Mečiar.

Stranger Things (Netflix)

Objektívne, najočakávanejší seriál tohto mesiaca. Prvá séria minulý rok priniesla skvelú retro-atmosféru v kombinácii s napätím Aktov X. Nová séria sľubuje, že bude – rečou počítačových hier – vyšším levelom s novým, ešte náročnejším záverečným bossom.

Mečiar (HBO GO)

Len dva dni po kino-premiére sa dostane dokument o (pre mnohých) postrachu deväťdesiatych rokov aj na televízne obrazovky a do knižnice HBO GO. Počin Terezy Nvotovej je okrem vykopávania kostlivcov hlavne varovaním pred návratom vodcovsko-populistikého typu politikov.

Mindhunter (Netflix)

David Fincher ako producent sa vracia s druhým seriálom vytvoreným pre Netflix. Po politickej dráme House of Cards sa dočkáme toho, v čom je výnimočný – kriminálnom thrileri. Novinka sľubuje patlanie sa v hlavých masových vrahov a znásilňovačov.

Lore (Amazon)

Aj očakávaná novinka mesiaca október na Amazone prinesia pravú hororovú atmosféru. Nový seroš vznikol podľa predlohy veľmi úspešného podcastu v produkcii tvorcov The Walking Dead a podľa traileru nás čaká množstvo vizuálnych zážitkov.

1922 (a Gerard´s Game) (Netflix)

Tento rok máme rok Stephena Kinga. A to nielen preto, že oslavuje 70tku, ale aj preto, že sme sa dočkali viacero nových spracovaní jeho diel. Po kino-výletoch s Dark Toweri a To a seriálovej The Mist, tu máme dva nové netflixové filmy – 1922 a Gerard´s Game. Tentokrát bez virtuálnych príšer, ale o to viac s napätím.

Rusalka (Voyo)

Voyo aktuálne pridáva do svojej knižnice niekoľko zaujímavých hudobných zážitkov. Takým je aj záznam z operného predstavenia diela Antonína Dvořáka – Rusalka a predstavenie nebude nikde inde, ako v slávnej newyorskej Metropolitan Opera.

Luther (HBO GO)

Skvelá správa pre fanúšikov dobrej britskej kriminálky. HBO má od októbra v ponuke všetky štyri série Luthera z produkcie BBC s Idrisom Elbom v kvalitnom českom dabingu. Pokiaľ ste to ešte nevideli, je to skvelá správa práve pre to, že na jednotlivé diely nemusíte čakať týždeň alebo rok.

Suburra (Netflix)

Prvý pôvodný taliansky seriál sľubuje všetko, s čím si spájame Taliansko – mafiu, cirkev a skorumpovaných politikov. Komisár Cattani je už dávno na druhej strane, ale keby sa toho dožil, tak by to určite nerozdýchal…

Oz (HBO GO)

Dvadsať rokov starý seriál z produkcie HBO sa dočkal svojho zaradenia aj do knižnice streamingovej služby. Pohľad do ne-ortodoxného väzenia sa zameral na každodenný život za mrežami. A v jednej z hlavných úloh skvelý J.K.Simmons.

 

Komentujte cez Facebook

Related posts