novinky testy 

Vynovené HBO GO už funguje v novej aplikácii

Klienti služby HBO GO sa dočkali nového užívateľského rozhrania. V týchto dňoch už všetci v Čechách aj na Slovensku  môžu oveľa prehľadnejšie pristupovať ku knižnici tejto filmovej a seriálovej služby.

Nový engine je aktuálne prístupný cez webové rozhranie www.hbogo.cz alebo www.hbogo.sk, ale aj a to hlavne cez novú aplikáciu pre Samsung smart televízie. Aktualizáciu pre iOS som ešte nevidel a android zariadenia nemám (sorryjako). Samotné HBO zbiera skúsenosti s touto novinkou, preto uvítajú aj vaše podnety. Niekoľko poznámok na zlepšenie nájde(te) aj tu.

Vyskúšal som prístup cez obidve spomínané platformy. Celkový užívateľský komfort je výrazne lepší, klient má viac kategórií na výber. Novinkou je výber programov podľa najväčšej internetovej databázy filmov IMDB a osobitná tematická ponuka (aktuálne To najlepšie z Disney a séria Star Wars s epizódami I-VI a Rouge One). Príjemná je osobitná kategória pôvodná tvorba HBO a to tak pri filmoch ako aj seriáloch. Je len škoda, že samostatná kategória českých filmov vypadla. Prepojenie na IMDB je veľmi dobrou správou a to aj pri takom vtipnom detaile, že vlastníkom spomínanej databázy je jeden z konkurentov HBO (Amazon). HBOGO si zachovalo aj vlastné hodnotenie filmov postavené na piatich hviezdičkách, ale zvlášť ho netlačí a úprimne nemám.

Samotná televízna aplikácia je oveľa stabilnejšia a sľubuje, že nebude tak často padať ako jej predchádca. Načítanie je výrazne rýchlejšie. Pri prehrávaní jedného filmu som však na rozdiel od predchádzajúcej verzie mal skúsenosť, že pri oslabení internetového pripojenia sa najskôr nezhoršila kvalita obrazu, ale rovno sa zaseklo video, aj keď zvuk ďalej ešte niekoľko sekúnd bežal.

Samotné rozhranie bude potrebovať ešte vychytať niekoľko chrobáčikov krásy – prázdne miesta po bokoch v desktopovom rozhraní (nedoplňuje priestor), nevychytané skloňovanie pri údajoch o dĺžke programu, ale z môjho pohľadu najväčší problém zapamätanie si jazykového nastavenia zvoleného programu (keď si zvolíte pri seriáli istú jazykovú mutáciu pre jednu epizódu, musíte si ju opakovane nastavovať aj pri ďalšej epizóde, vašu voľbu si nepamätá). Tiež by bolo dobré, keby pri vyhľadávaní v desktopovom rozhraní bolo možné zobraziť samostatnú stránku s výsledkami, a nemuseli by ste si vybrať priamo z roll-down menu. Na zváženie je ešte skrátenie času na preskočenie na ďalšiu epizódu seriálu pri takzvanom binge-watchingu, teda sledovaní viacero dielov za sebou. Nastavenie 30 sekúnd je veľmi veľa, pre porovnanie, Netflix má polovicu na vaše rozhodnutie a úplne to stačí.

Úprimne by som uvítal, keby služba obsahovala aj funkciu podobnú amazonovskému X-ray (identifikácia hercov, práve hrajúcej pesničky alebo trivia k danému programu). Každopádne nové rozhranie HBO GO je pozitívny krok v pred a plne konkurencieschopné s Netflixom. Hovorím tu o užívateľskom komforte a nie o ponuke lokálneho obsahu. V tomto bude mať HBO GO ešte dlho výhodu pred konkurenciou, pretože má najviac dabovaných filmov a seriálov.

Verdikt: Palec hore

 

 

Komentujte cez Facebook

Related posts