novinky tipy 

Čo pozerať v máji 2017

Klasické televízie dostanú na streamingových službách vážnu konkurenciu. Opäť vyberáme len niekoľko chuťoviek, na ktoré môžete naraziť. Určite o viacerých z nich budeme počuť pri nomináciách na televízne ceny Emmy alebo Zlaté glóbusy.

Twin Peaks (HBO GO)

Evidujeme viacero veľmi očakávaných seriálov, ale na tento sa čakalo desaťročia. Twin Peaks je kultovou záležitosťou. Uvidíme však, ako sa na Lynchovi podpísali roky a do akej miery dokáže byť inovatívny. A pre prípad, ak ste Twin Peaks zatiaľ nevideli, kultúrne medzery si môžete doplniť pozeraním pôvodných sérií z rokov 1990 a 1991.

Handmaid´s Tale (HBO GO)

Román Margaret Atwoodovej z roku 1985 sa dočkal filmového spracovania už v roku 1990, avšak bol to skôr prepadák. Teraz sa Príbehu služobnice zhostili seriáloví producenti a je to podľa prvých epizód skvelý zážitok. Seriál opisuje život v blízkej budúcnosti v spoločnosti fungujúcej kastovým spôsobom, kde úlohou hlavnej predstaviteľky je plniť úlohy a rodiť deti.

Anthropoid (HBO GO)

Hoci zásadne v kinách neprerazil, film opisujúci skutočný príbeh útoku na Heidricha sa naozaj vydaril, čo potvrdilo viacero nominácií Českého leva. Ak si ho pustíte, určite to nebude len kvôli predstaviteľovi pána Greya alias Jamiemu Dornanovi v hlavnej úlohe.

The Wizard of Lies (HBO GO)

Príbeh kráľa hedgeových fondov Bernieho Madoffa bol už opísaný vo viacerých filmoch, televízna z produkcie HBO bude celá venovaná tomuto starému prefíkanému kocúrovi. Prísľub niečoho lepšieho je skrytý aj v predstaviteľoch hlavných postáv, Robertovi de Nirovi a Michelle Pfeiffer.

Dimension 404 (HBO GO)

Ak máte radi Netflixový seriál The Black Mirror, toto bude vaša „šialka kávy“. Uznávam, že recenzie sú len priemerné, ale to nemôže odlákať pravého fanúšika sci-fi. Bonusom je, že každý diel je samostatným príbehom, pričom sprievodcom divákov je  predstaviteľ Lukea Skywalkera, Mark Hamill.

American Gods (Amazon)

Ďalší veľmi očakávaný seriál sezóny. Tvorca veľmi úspešných Hrdinov Bryan Fuller spracoval román Neila Gaimana o doslova epickom súboji starých a nových bohov Ameriky. Prvé reakcie jednoznačne hovoria v prospech predplatného Prime Video.

Anne (Netflix)

Televízne spracovanie románu o Anne zo zeleného domu ste mohli zachytiť na obrazovkách aj počas nedávnych Veľkonočných sviatkov. Netflix sa rozhodol pustiť do nového spracovania tohto tradičného dievčenského románu. Nechajme sa prekvapiť, či dokáže osloviť aj mládež vyrastajúcu na 13 Reasons Why. Faktom je, že u nás to kvôli neprítomnosti dabingu nebude spájať generácie…

House of Cards – Season 5 (Netflix)

Do ponuky Netflixu sa vracajú v máji viaceré seriáli, ale ani na Sense8 ani na Unbreakable Kimmy Schmitd sa nečaká tak, ako na piatu sezónu Domčeka z kariet. Uvidíme, v čom Kevin Spacey predbehne skutočného amerického prezidenta, Donalda Trumpa.

The Keeper (Netflix)

Netflix, ktorého silnou stránkou sú dokumentárne seriály. Novinka The Keeper nadväzuje na štýl Making a Murder. Táto show sa venuje vražde mníšky v Baltimore spred takmer 40 rokov.

War Machine (Netflix)

Medzi očakávané novinky patrí aj vojnová komédia o konflikte na Blízkom východe, ktorý musí riešiť okrem iného aj Brad Pitt. Ak bude film aspoňa tak dobrý ako trailer, máme sa na čo tešiť.

Komentujte cez Facebook

Related posts

Leave a Comment