novinky 

Voyo má už viac ako 800 000 platiacich používateľov

Voyo si v polovici marca 2024 predplácalo už viac ako 800 000 používateľov v Českej republike a na Slovensku. Najsilnejšia lokálna streamovacia služba stavia na kvalitnom miestnom obsahu, pôvodnej tvorbe pod značkou Voyo Originál, najväčšej ponuke českých a slovenských filmov a známych a silných príbehoch od tých najlepších tvorcov. Významnou súčasťou ponuky sú aj reality šou. Nielen to však stojí za úspechom Voyo, ktoré za tri roky narástlo takmer štrnásťnásobne.

„Voyo nám robí obrovskú radosť a tempom svojho rastu neustále prekonáva naše očakávania. Už tri roky po veľkom vizuálnom, technologickom a obsahovom reštarte pokorilo hranicu 800 000 aktívnych predplatných. Rýchlo sa tak približuje k hlavnému cieľu, ktorým je jeden milión predplatiteľov do konca roku 2025. Voyo je dnes suverénne najsilnejšou lokálnou streamovacou službou a šliape na päty aj najväčším globálnym hráčom. Veľká vďaka patrí nielen všetkým, ktorí sa pričinili o jeho úspech, ale najmä našim používateľom, ktorí na platforme trávia v priemere takmer 15 hodín týždenne,“ hovorí generálny riaditeľ skupiny Markíza Peter Gažík.

„Osemstotisíc predplatiteľov je veľký míľnik a krásne okrúhle číslo. Verím, že na Voyo okrem skvelého a unikátneho obsahu oceňujú diváci aj spoľahlivosť a príjemné používateľské prostredie, na ktorého vylepšovaní neustále pracujeme. Práve táto kombinácia faktorov nás posunula dopredu a za posledný rok sme zaznamenali vyše 603 miliónov video views*,“ dopĺňa Lucie Oravčíková, Digital Director CZ/SK.

Kľúčovým pilierom ponuky Voyo je lokálny obsah, ktorý predstavujú nielen české a slovenské filmy a seriály, ale aj pôvodné formáty pod značkou Voyo Originál. Historicky prvou minisériou z dielne Voyo Originál bol Prípad Roubal režisérky Terezy Kopáčovej. Ten vzápätí získal hneď dve nominácie na Českého leva. Nasledovali ho nemenej úspešné série Guru, komediálna Národná hádzaná, úspešná Iveta, Dievča menom Jitřní záře, Gumy alebo Kráľ Šumavy: Fantóm temného kraja, ktorý minulý rok získal nomináciu na Českého leva.

V tomto roku premenila nomináciu Matematika zločinu a sklenenú sošku si z prestížneho udeľovania odniesla v kategórii najlepší televízny film alebo miniséria. Posledným Voyo Originálom je kriminálna séria Metóda Markovič: Hojer, ktorá získala medzinárodné ocenenie na festivale Serial Killer a žne veľký ohlas nielen u divákov, ale aj u odbornej verejnosti. Fanúšikovia kvalitných detektívok sa môžu tešiť na ďalšiu sériu s legendárnym vyšetrovateľom Jiřím Markovičom, ktorý sa vráti s prípadom dolapenia tzv. spartakiádneho vraha Jiřího Straku.

„Stále rastúci počet predplatiteľov Voyo je pre nás dôkazom, že stávka na prémiový lokálny obsah je tou správnou cestou. Veľmi nás teší, že diváci a predplatitelia oceňujú neustále rastúcu kvalitnú programovú ponuku. Sme za to veľmi vďační a zároveň je to pre nás veľkým záväzkom nepoľaviť z našich ambicióznych cieľov stále vytvárať ten najlepší obsah,“ uviedla Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza a skupiny Nova.

Okrem exkluzívnych Voyo Originálov a širokej ponuky filmov a seriálov nielen z Česka a Slovenska, ale aj zo zahraničnej produkcie, majú predplatitelia na Voyo k dispozícii aj živé vysielanie televíznych staníc skupiny Markíza a skupiny Nova. Diváci tu nájdu cez 800 českých a slovenských filmov, čo je najväčšia ponuka na trhu, ďalej vyše 1 600 titulov a viac než 15-tisíc hodín zábavy.

Komentujte cez Facebook

Related posts