novinky 

V piatok 8. marca WONKA príde z kina priamo na HBO Max

Toto neodolateľne živé a vynaliezavé predstavenie s Timothéem Chalametom v hlavnej úlohe predstavuje divákom mladého Willyho Wonku, ktorý sa stane najväčším vynálezcom, kúzelníkom a výrobcom čokolády na svete.

Od Paula Kinga, scenáristu a režiséra filmov o Paddingtonovi, Davida Heymana, producenta filmov o Harrym Potterovi, Gravitácia, Barbie a Paddingtonovi, a producentov Alexandry Derbyshire (filmy Paddington, Jurský svet: Nadvláda) a Luka Kellyho (Muzikál Roalda Dahla) prichádza opojná zmes kúziel a hudby, chaosu a emócií, to všetko vyrozprávané s úžasným humorom.

Po Chalametovom boku účinkujú Calah Lane („The Day Shall Come“), držiteľ cien Emmy® a Peabody Keegan-Michael Key („The Prom“, „Schmigadoon“), Paterson Joseph („Vigil“, „Noughts + Crosses“), Matt Lucas („Paddington, “ „Alica v krajine zázrakov“, “ Little Britain“), Mathew Baynton („The Wrong Mans“, „Ghosts“), na Oscara® nominovaná Sally Hawkins („The Shape of Water“, filmy „Paddington“, „Spencer“), Rowan Atkinson (filmy „Johnny English“ a „Mr. Bean“, „Láska nebeská“), Jim Carter („Downton Abbey“), s držiteľkou Oscara® Oliviou Colman („Favoritka“, „Temná dcéra“, „Koruna“) a Hughom Grantom („Paddington 2“, „Denník Bridget Jonesovej“, „Notting Hill“, „Štyri svadby a jeden pohreb“). Vo filme ďalej účinkujú Natasha Rothwell („Biely lotos“, „Nesvoja“), Rich Fulcher („Marriage Story“, „Disenchantment“), Rakhee Thakrar („Sex Education“, „Štyri svadby a jeden pohreb“), Tom Davis („Paddington 2“, „King Gary“) a Kobna Holdbrook-Smith („Paddington 2“, „Justice League Zacka Snydera“, „Návrat Mary Poppins“).  

Scenár napísali Simon Farnaby („Paddington 2“) a Paul King na základe Kingovho príbehu a postáv vytvorených Roaldom Dahlom. Producentmi sú Michael Siegel, Cate Adams, Rosie Alison a Tim Wellspring. Do Kingovho tvorivého tímu patrí kameraman Chung-hoon Chung („Posledná noc v Soho“, „Komorná“, „Oldboy“); na Oscara® nominovaný scénograf Nathan Crowley („Tenet“, „Dunkirk“); strihač Mark Everson („Paddington“, „Johnny English znovu zasahuje“); kostýmová výtvarníčka a držiteľka Oscara® Lindy Hemming („Paddington“, „Temná noc“, „Casino Royale“, „Topsy-Turvy“); a skladateľ Joby Talbot (“ Spievaj“).

Pôvodné piesne pre film zložil Neil Hannon zo skupiny The Divine Comedy.

Komentujte cez Facebook

Related posts