novinky 

Zabodoval ďalší Voyo Originál. Kráľ Šumavy: Fantóm temného kraja si odnáša dve ocenenia z festivalu Finále Plzeň

Medzinárodná porota prestížneho festivalu vyzdvihla najmä „výnimočné filmové prevedenie, skvelé herecké výkony a to, ako dobre bola trojdielna séria napísaná.“ Jej pokračovanie uvedie Voyo v roku 2024.

Ďalší festivalový úspech pre Voyo. Cenu za najlepší film alebo minisériu si z plzenského filmového festivalu Finále Plzeň odnáša trojdielna séria z dielne Voyo Originál Kráľ Šumavy: Fantóm temného kraja režiséra Davida Ondříčka. Porota vyzdvihla najmä „výnimočné filmové prevedenie a skvelé herecké výkony.“ Okrem hlavnej ceny získala séria aj Cenu študentskej poroty Západočeskej univerzity v Plzni za „strhujúcu a realistickú výpravu životných príbehov nielen pohraničných stráží SNB.“ Ďalšie pokračovanie príbehu Josefa Hasila je v štádiu príprav a diváčky a diváci sa naň môžu tešiť už v budúcom roku exkluzívne na Voyo.

„Teší nás úspech Voyo Originálu Kráľ Šumavy: Fantóm temného kraja na festivale Finále Plzeň. Ocenenie za najlepší TV film/minisériu je pre nás ďalším potvrdením, že prinášať kvalitný a exkluzívny obsah má zmysel. Veľkú radosť máme aj z ceny študentskej poroty. Ďakujem celému tímu tvorcov za špičkovo odvedenú prácu a blahoželám im k tomu, že sa im podarilo vytvoriť kvalitné dielo, ktoré oslovuje všetky generácie. Na pokračovanie ocenenej série Kráľ Šumavy sa môžu predplatitelia Voyo tešiť už v budúcom roku,“ povedala Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza a skupiny Nova.

„V krátkom čase boli vďaka svojej kvalite dvoma rôznymi festivalmi ocenené hneď dva naše Voyo Originály. Po necelých dvoch rokoch, čo sme sa pustili do ich produkcie? Som nadšený. Verím, že aj tí, čo si platia Voyo, môžu mať zo svojho rozhodnutia dobrý pocit,“ hovorí riaditeľ vývoja TV Nova a Voyo a zároveň kreatívny producent série Kráľ Šumavy: Fantóm temného kraja Michal Reitler a dodáva: „Som naozaj rád za celý tím Kráľa Šumavy, že okrem silných diváckych ohlasov prišiel aj silný ohlas od odborníkov. Zvlášť potom v týchto dňoch, keď sú už hlboko ponorení v nakrúcaní druhej série tohto strhujúceho príbehu odvahy a zodpovednosti.“

„Kráľ Šumavy je skvelá príležitosť ukázať mladej generácii znepokojujúcu časť československej histórie. Bolo skvelé pracovať s nastupujúcou generáciou hercov. Chcel som, aby výsledok bol divácky atraktívny a pritom nebol plytký a povrchný,“ hovorí režisér série, šesťnásobný držiteľ Českého leva David Ondříček a dodáva: „To, že je séria oceňovaná, je úžasným zadosťučinením pre všetkých tvorcov, ktorým týmto ďakujem. Veľmi sa teším na pokračovanie pod vedením talentovaného režiséra Damiána Vondráška.“

Medzinárodná porota vo svojom uznesení uvádza: „Cenu za NAJLEPŠÍ TV FILM/MINISÉRIU udeľujeme projektu, ktorý má výnimočné filmové prevedenie. Radi by sme tiež vyzdvihli jeho skvelé herecké výkony a to, ako dobre bol napísaný – hoci ide o historický seriál, postavy, ich emócie a prekážky, ktorým čelia, u členov poroty veľmi dobre rezonovali.“

Trojdielna séria, ktorej pokračovanie sa aktuálne pripravuje, rozpráva výnimočný príbeh nepolapiteľného prevádzača Josefa Hasila. Prvá séria zachytáva jar 1948, kedy ešte neodznela radosť z mieru a Východ aj Západ sa už boja tretej svetovej vojny. Hasil je vtedy dvadsaťštyriročný pomocník v kuchyni zboru národnej bezpečnosti vo Zvonkovej. Stihol už zažiť vojnu v nemeckom pracovnom lágri aj ako spojka medzi partizánmi. Teraz túži predovšetkým po zábave, dobrodružstve, voľnosti. To posledné, o čo sa zaujíma, je politika. Ale politika je tým, čo nakoniec jeho život ovplyvní najviac.

„Festival Finále Plzeň dlhodobo prezentuje diváčkam a divákom v medzinárodných súťažných kategóriách aj v rámci exkluzívnych predpremiér aktuálnu televíznu a internetovú tvorbu. S potešením sledujeme vzrastajúcu kvalitu a žánrovú aj tematickú pestrosť, ktorá je s nimi spojená, a veríme, že aj do budúcnosti sa naše publikum v tomto smere má na čo tešiť,“ uviedla Lenka Tyrpáková, umelecká riaditeľka festivalu Finále Plzeň.

Finále Plzeň je filmový festival zameraný na české snímky, šesťdňová národná prehliadka filmovej, dokumentárnej, televíznej, internetovej a študentskej tvorby, udalosť hostiaca stovky českých a zahraničných filmových hercov a profesionálov, akcia plná sprievodných aktivít – koncertov, autorských čítaní, výstav a detských programov a najväčšia česká filmová platforma svojho druhu.

Komentujte cez Facebook

Related posts