novinky 

Dočkali sme sa – prichádza seriálová Pratchettovka

Seriál HLIADKA divákov zoznámi so skupinou odpadlíkov, ktorí nájdu odvahu zachrániť svet, čo ani im samotným hlava neberie. Prvú časť si môžete na HBO GO pozrieť už 19. novembra.
V novom seriáli budeme sledovať príbeh Mestskej hliadky – podivnej skupiny odpadlíkov, ktorí nájdu odvahu zachrániť svet, čo ani im samotným hlava neberie. V ôsmich častiach plných komédie i napätia sa trollovia, vlkolaci, čarodejníci a ďalší nepravdepodobní hrdinovia musia postaviť diabolskému sprisahaniu, ktorého cieľom je vzkriesiť veľkého draka, ktorý by celkom zničil svet, ako ho poznajú. Moderný, inkluzívny seriál z pera scenáristu a producenta Simona Allena inšpirovali obyvatelia slávnej Plochozeme z románov Terryho Pratchetta. Hliadku tvorí kapitán Sama Vimesa v podaní Richarda Dormera (Hra o tróny), lady Sibyla Berankinová (Lara Rossi zo seriálov Bez hraníc alebo Cheat), kapitán Karotka (Adam Hugill: 1917, Svet v plameňoch), Strážnik Cherry (Jo Eaton-Kent: Don‘t Forget the Driver), vlkolačica Angua v podaní Maramy Corlett (Blood Drive, Simulant) a Carcer Dun v podaní Sama Adewunmiho (Posledný strom, Šťastlivec od Stana Lee).


Ďalej sa predstaví Anna Chancellor (Pennyworth, Trust) v úlohe Lorda Vetinariho, James Fleet (Cudzinka, The Vicar of Dibley) ako arcikancelár, Ingrid Oliver (Defending the Guilty, Doctor Who) ako Dr. Kruxminor, Ruth Madeley (The Rook, Roky a roky) ako Kolík, Hake Kae-Kazim (Deep State, Dynastia) v úlohe seržanta Johna Keela a ďalší.Cynickej postave Smrti prepožičal svoj hlas Wendell Pierce (The Wire – Špina Baltimoru, Selma), kúzelný hovoriaci meč menom Wayne hovorí hlasom Matta Berryho (Čo robíme v temnotách, Year of the Rabbit).
Réžie Hliadky sa ujali Craig Viveiros (Vojna svetov), ​​Brian Kelly (Cudzinka, Poldark) a Emma Sullivan (Tichý svedok, Doctor Who). Hlavným scenáristom seriálu je Simon Allen (Traja mušketieri, Ponorka), jeho tím tvorí Joy Wilkinson (Nick Nickleby, Doctor Who), Catherine Tregenna (Torchwood, Šťastlivec od Stana Lee), Amrou Al-Kadhi (Hollyoaks, Little America) a Ed Hime (Skins, Doctor Who). 
HLIADKA je pôvodný seriál kanála BBC AMERICA, jeho realizáciu zabezpečujú producenti Hilary Salmon (Luther), Ben Donald (Vražedná Mallorca) a Richard Stokes (Broadchurch) zo spoločnosti BBC Studios, Rob Wilkins (Good Omens) zo spoločnosti Narrativia, Simon Allen a Craig Viveiros (Vojna svetov). Seriálovým producentom je Johann Knobel (Shameless), výpravu má na starosti Simon Rogers (Doktorka Fosterová). Medzinárodnú distribúciu zabezpečuje spoločnosť BBC Studios.

Komentujte cez Facebook

Related posts