novinky tipy 

Chýba vám skutočný šport na obrazovke? Tu ho nájdete

Už viac ako mesiac nie je žiadny poriadny šport v televízii. Bieloruskú futbalovú ligu nepočítam. Ani spomienky na legendárne Majstrovstvá sveta 2002. Na streamingových službách je však množstvo seriálov a filmov, ktoré prinesú túto chýbajúcu stránku života z novej perspektívy. S emóciou, ktorú na športe všetci milujeme.

Sunderland ‚til I Die (Netflix)

Už druhá séria v českej verzii označená ako Dycky Sunderland! prináša príbeh kedysi legendárneho anglického tímu, ktorý po sérii zlých rozhodnutí padol na totálne dno. Futbal však nie je len o tom, čo sa deje na trávniku, ale vo fanúšikovskej základni. A pre robotníkov zo Sunderlandu je futbal náboženstvo.

Losers (Netlix)

Hoci si kroniky pamätajú víťazov, šport je plný tých, ktorí skončili druhí, tretí… poslední. Úprimne, tento projekt prináša pohľad na tých, ktorí boli naozaj dobrí, ale neuspeli. Či už v ultrabehu, curlingu, boxe alebo krasokorčuľovaní. Výborná šou, ktorá by si zaslúžila aj ďalšiu sériu.

Trojske ženy (HBO GO)

Fenomén univerzitného basketbalu v USA je hodný samostatného článku. Aktuálnou novinkou v tejto kategórii dokument venovaný dnes už legendárnemu tímu ženského basketbalu USC Trojans.

Formula 1 – Drive to Survive (Netflix)

Áno, chýba nám aj formula. To však neznamená, že by sme si ju nemohli užiť. Údajne tento seriál znamenal zvýšenie záujmu o F1 v uplynulých rokoch. Vďaka tomuto seriálu možno uvidíte preteky, ktoré ste už videli pred rokom či dvomi, ale z pohľadu, aký ste doteraz nemali šancu. Výborné, vysoko oktánové pozeranie v dvoch sériách. Ako bonus si na Netflixe ešte môžete dať samostatný dokument o Sennovi a o Sirovi Frankovi Williamsovi.

Biely meč (HBO)

Toto je tak neuveriteľný príbeh, že by mohol byť aj fiktívny film a nie dokument. Avšak je to skutočné rozprávanie o prvom nevidiacom majstrovi aikida s čiernym opaskom.

All or Nothing (Amazon)

Športová antológia Amazonu má za sebou niekoľko vydarených sérií od univerzitného tímu amerického futbalu z Michiganu cez Novozélandský národný tím rugby až po futbalistov z Manchester City. Najnovšie pribudla samostatná séria venovaná brazílskym kanárikom. Keďže tento rok odpadá Liga majstrov aj Majstrovstvá Európy, prečo si futbal nepozrieť takto?

Eat. Race. Win (Amazon)

Za mňa výborná miniséria, ktorá sa pozerá na svet Tour de France z pohľadu stravovania. Počas jedného ročníka, v ktorom žiaľ nebolo vidieť Petra Sagana, cestuje s austrálskym profesionálnym tímom Orica-Scott a ukazuje, ako sa pripravujú raňajky, obed a večera.

The Game Changers (Netflix)

Aktuálny hit všetkých vegánov a výživových poradcov. Ukazuje profesionálnych športovcov, ktorí sú úspešní nie napriek tomu, ale vďaka tomu, že vylúčili zo svojho jedálnička mäso. A uvidíte tu naozaj top hviezdy svojich kategórií ako Lewis Hamilton, Scott Jurek alebo Patrik Baboumian.

Komentujte cez Facebook

Related posts