novinky tipy 

Čo treba vidieť v novembri 2019

Streamingové vojny sú tu. Tešia sa producenti, ktorí majú viac práce. Tešia sa seriáložrúti, lebo nebudú vedieť, čomu dať prednosť. Tešia sa hlavne vydavatelia kreditných kariet, lebo rozsah míňania sa zvyšuje. Vďaka rozšíreniu obsahu sa mení tento každomesačný sumár na novú štruktúru – jedna služba, ktorú treba mať predplatenú, jeden seriál, ktorý treba vidieť, seriál, ktorý v tomto mesiaci končí a niekoľko ďalších tipov.

Služba mesiaca: HBO GO

Ak by som mal v novembri povedať, čo by bola jedna služba predplatená, je to práve HBO GO. Dôvodom nie je len očakávaná top novinka Bez vedomia, ku ktorej sa ešte dostanem. Dôvodom sú aj viaceré filmové kúsky ako Captain Marvel, Aquaman, oscarová Zelená kniha ako aj trojica nových komixových seriálov Batwoman, Watchmen a Swamp Things.

Seriál mesiaca: Bez vedomia (HBO)

Nielen kvôli tomu, že tento mesiac máme 30. výročie nežnej revolúcie, ale toto je seriálová udalosť porovnateľná s minuloročným Rédlom. Po Pustine je to druhý projekt Ivana Zachariáša pre HBO a možno povedať, že si dával ešte väčší pozor na to, aby výsledok bol exportným produktom. Možno povedať, že to čo sa nepodarilo minulý rok naplniť Agniezske Holland so seriálom 1983 na Netflixe, to Zachariáš doslova prekonal. Z réžie cítiť, že si na rozdiel od Rédla dávalo Bez vedomia pozor na to, aby bol prístupný čo najväčšiemu publiku, aj súčasní štyridsiatnici ho budú môcť pustiť svojim deťom a ukázať drobnokresbu sveta vzájomnej nedôvery, ktorá bola súčasťou sveta pred novembrom 1989. Predplatitelia HBO GO sa môžu tešiť, že všetkých šesť dielov bude dostupných naraz.

Film mesiaca: Irishman (Netflix)

O filme, ktorý nakrútil legendárny Martin Scorsese pre Netflix, sa už hovorí dlhšie a je najočakávanejším filmom tohto mesiaca. Výnimočnosťou nie je len jeho dĺžka, netradičných tria a pol hodiny. digitálne omladzovanie filmových superhviezd ako Robert de Niro alebo Al Pacino, ale celkovo návrat ku klasike gangsterského kina. Irishman si určite najlepšie užijete, ak si ho pozriete na poriadne veľkej obrazovke. Očakáva sa, že bude jedným z hlavných kandidátov v boji o Oscara.

Finále mesiaca: The Affair (HBO)

Seriálu The Affair – Aféra som venoval samostatný text na Veľkom obsahu. Prvú novembrovú nedeľu sa príbeh rozvedených manželov rozprávaný paralelne z oboch strán zavŕši. A hoci nejde o úplne oddychové sledovanie, práve teraz je ideálny čas na dobehnutie uplynulých sérií a dať si poriadny emociálny bing-watching. Treba pripomenúť, že okrem Aféry sa tento mesiac rozlúčime aj s Man in High Castle (Prime Video) alebo Sillicon Valley (HBO). 

Ďalšie tipy

For all Mankind (Apple TV+)

Mám rád príbehy alternatívnej histórie a takým je aj táto novinka novej služby Apple+. Namiesto od Man in High Castle, kde to bolo o svete, v ktorom druhú svetovú vojnu vyhrala fašistická dvojka Nemecko a Japonsko, toto je o “zákulisí” vesmírnych pretekov, v ktorých USA stráca za Sovietskym zväzom. Pri alternatívnej histórii je zvláštne povedať, ale je to tak – scénar, výprava a réžia prispievajú k skutočnej autentičnosti.

The Crown (Netflix) 

Jedným zo seriálov, ktorý sa vracia tento mesiac je už tretia séria Koruny, ktorá sa venuje ďalšej dekáde pôsobenia kráľovnej Alžbety II na anglickom tróne. Nová séria so sebou prináša aj nových predstaviteľov hlavných postáv, pričom Netflixu sa podaril v tomto ohľade husársky kúsok. “Novou” kráľovnou totiž je čerstvá držiteľka Olivia Coleman.

Brittany Runs a Marathon (Prime Video)

Príjemná oddychovka nielen pre dámy, ktoré hľadajú motiváciu do zmeny svojho života. Komédia presne o tom, čo sa stane, keď nie veľmi športovo založená slečna chytí svoj život do rúk a ide sa pripravovať na New York Marathon. 

Broken (Netlfix)

Tvorcovia dokumentárnej série Rotten, ktorý odhaľoval prehnitú stránku potravinárstva, sa púšťajú aj do nepotravinárskeho priemyslu a tak nás čaká pohľad na svet kozmetiky, e-cigariet alebo plastov. A aby tvorcovia mali čo najsilnejší zásah, premiéra je naplánovaná pred sviatok “konzumu” Black Friday. 

Komentujte cez Facebook

Related posts