novinky 

Škandalózny dokument o Michealovi Jacksonovi Leaving Neverland prichádza na HBO GO

Dokument, o ktorom aktuálne hovorí celá Amerika. Na úplnom vrchole svojej slávy nadviazal Michael Jackson dlhoročné priateľstvo s dvoma chlapcami vo veku sedem a desať rokov. Títo dnes už tridsiatnici rozprávajú svoj príbeh o tom, ako ich Jackson sexuálne zneužíval, a ako sa s tým po rokoch vyrovnali. Krátko po uvedení na festivale v Sundance a americkej premiére, ktorú sa snažili Jacksonovi blízki zakázať šíriť, prichádza aj na české a slovenské HBO GO.

Michael Jackson, jedna z najslávnejších ikon na svete, predstavuje pre mnoho ľudí veľa vecí – popovú hviezdu, filantropa, zbožňovaného idola. Keď bol v roku 1993 obvinený zo sexuálneho obťažovania malých detí, mnohí nedokázali uveriť tomu, že by sa kráľ popu mohol dopustiť tak ohavných činov. V paralelných príbehoch, ktoré sú si navzájom podobné ako vajce vajcu, sa Jackson údajne zblížil s dvoma chlapcami a pozval ich do svojho úžasného a výnimočného sveta. Obe rodiny, uchvátené priateľstvom svojich synov so spevákom a zaslepené jeho rozprávkovým životom, nevideli manipuláciu a zneužívanie, ktorým boli ich deti nakoniec vystavené. Dokument Leaving Neverland vytvára prostredníctvom rozhovorov, ktoré zvierajú žalúdok, presvedčivý portrét sústavného využívania a podvodu. Zároveň poukazuje na moc uctievanej osobnosti preniknúť do života hviezdami posadnutých detí a ich rodičov.

Dokument má štyri hodiny rozdelené do dvoch dielov. Leaving Neverland uvedie HBO GO u nás 8. marca, na obrazovke HBO po dva večery za sebou 10. a 11. marca.

Komentujte cez Facebook

Related posts