novinky 

Desať najočakávanejších seriálov roka 2019

Začiatok roka je spojený s očakávaniami. Do novoročného prehľadu toho, na čo sa tešiť, som vybral päť očakávaných noviniek a päť pokračovaní. Dajte vedieť v komentári, či ste ten svoj medzi nimi našli aj vy.

1. Good Omens (Prime Video) Na toto som čakal už v roku 2018. Spracovanie knihy Neila Gaimana o príchode konca sveta nie je nič apokalypticky depresívne, ale veľká zábava. Navyše seriál vznikal pod priamou kontrolou autora, čo sľubuje minimálne porovnateľné očakávania, ako priniesla prvá séria Amerických bohov. Navyše dĺžka postprodukcie našepkáva, že vizuálna stránka si vyžiadala veľké úsilie.

2. Zaklínač (Netflix) Stále čakáme na potvrdenie termínu, ale všetko nasvedčuje tomu, že toto bude zrejme v druhej polovici roka jedným z ťahákov nielen pre fanúšikov fantasy. Otázkou bude, či to budú Hra o tróny Netflixu.

3. Watchmen (HBO) HBO sa púšťa do superhrdinského sveta s hrdinami zo sveta DC Comics. Za projektom stojí Damon Lindelof, ktorý vytvoril také seriály, ako Lost alebo Pozostalí. Úprimne, ak Watchmenov nepokazí nejaká sračka, toto môže pritiahnuť viac predplatiteľov HBO ako končiaca fantasy sága Hra o tróny.

4. The Umbrella Academy (Netflix) Po tom, ako sa Netflix postupne zbavuje hrdinov zo sveta Marvel (ktorí dostanú nový domov na Disney+), streamingová jednotka ide rozvíjať svet superhrdinov svojho vlastného vydavateľstva. The Umbrella Academy navyše už o pár týždňov bude postavený na hviezdnom obsadení ako Ellen Page alebo Tom Hopper.

5. Meno ruže (T.B.A.) Jeden z najočakávanejších televíznych projektov európskych televízií, ktorý nanovo vyrozpráva román Meno ruže. Čaká nás spolupráca viacerých krajín na čele s Nemcami a Britmi. Bude to odvaha, prekonať filmové spracovanie, ktorého jediným limitom bolo to, že mal malý časový priestor a tak veľa z knižnej predlohy vypadlo. Držme si palce, aby sme nedostali „len“ európsky štandard, ale aby to prekonalo aj také projekty ako bol v minulom roku Babylon Berlin.

žiadny videomateriál k dispozícii zatiaľ nie je.

 

A na tieto pokračovania seriálov si dáme obzvlášť pozor.
  1. Hra o tróny (HBO) – Asi o žiadnom inom seriáli nie je toľko rozruchu, ako o pripravovanej finálnej sérii Game of Thrones.
  2. True Detective (HBO) – Tretia séria je doslova za rohom. Keďže som mal možnosť vidieť prvú epizódu, môžeme sa tešiť na silný príbeh, rozprávaný vo viacerých časových rovinách. Verdikt však budem vedieť vyrieknuť až po poslednej epizóde.
  3. Stranger Things (Netflix) – Na letné dovolenky tento rok neodídete bez notebookov a tabletov, keďže očakávaný návrat skvelej retro-sci-fi-fantasy-detektívky príde 4. júla. Osobne očakávam viac rozpracovania konšpiračnej linky, čo by prilákalo ešte viac bývalých fanúšikov Aktov X. Ale úprimne, je tu nejaký fanúšik Muldra a Scullyovej, ktorý by nepoznal Stranger Thinghs?
  4. Big Little Lies (HBO) – Druhá séria predmestskej drámy sľubuje niečo nové, keďže prvá séria rozobrala celú knihu, z ktorej vychádzal seriál (aspoň tak to hovoria tí, ktorí čítali knihu). Silné herecké výkony budú tentokrát posilnené o nové mená ako Meryl Streep, čo je ďalší dôvod tešiť sa.
  5. Veep (HBO) – Moja obľúbená Viceprezidentka sa tento rok lúči so svojim úradom. Humor ocenený vo Veep viacerými cenami v tomto prípade nedokázal úplne poraziť chorobu, ktorá postihla hlavnú predstaviteľku. Verím však, že do rozlúčky so Selinou Meyer dá všetko.
Komentujte cez Facebook

Related posts