novinky 

NETFLIX, MAKE CZECH LOCALISATION AVAILABLE IN SLOVAKIA

NETFLIX SPRAV ČESKÚ LOKALIZÁCIU DOSTUPNÚ NA SLOVENSKU

Globálny líder v streamingovych službách, Netflix už viac ako rok ignoruje Slovensko, člena Európskej únie, člena Euro skupiny a v roku 2019 aj predsedajúcu krajinu OBSE. Podporu slovenských titulkov má len 25 titulov, pričom posledné pribudli v septembri 2017. Užívatelia zo Slovenska si aktuálne môžu vybrať z anglickej, nemeckej, poľskej, maďarskej a ukrajinskej podpory.

Napriek tomu, že Slováci a Česi pred 100 rokmi vytvorili spoločný štát Československo (ktorý sa mierovo rozdelil v roku 1993) a Česi sú jednou z najväčších menšín na Slovensku, české titulky ani dabing si Slováci na Netflixe nemôžu zvoliť.Pritom Netflix intenzívne podporuje práve českú lokalizáciu, čo potvrdzujú aj údaje databázy Filmtoro.

Slovenský a český jazyk sú si navzájom najbližšie, patria do rovnakej jazykovej skupiny (https://en.wikipedia.org/wiki/Czech%E2%80%93Slovak_languages). Slovenské deti vyrastajú na rozprávkach v češtine, televízie z Čiech a Slovenska vytvárajú spoločné programy ako Československo má talent, Hlas Česko Slovenska, Česko-Slovenská Superstar, slovenskí umelci štandardne vystupujú vo filmoch alebo seriáloch v Čechách a naopak českí na Slovensku. Napriek rozdeleniu, prirodzene úzko spolupracujú česká a slovenská vláda a dokonca na čele českej je aktuálne Slovák.

Prirodzene spoločnú podporu v českom jazyku majú streamingové platformy ako HBO GO alebo Amazon Prime Video.

Z uvedených dôvodov pre zvýšenie komfortu užívateľov zo Slovenska žiadame sprístupnenie českej lokalizácie aspoň pre tie tituly, ktoré nemajú slovenskú lokalizáciu. Sme presvedčení, že tento krok zvýši atraktivitu Netflixu pre viac Slovákov.

Mnohí z nás sú #BornInCzechoslovakia preto chceme #NetflixCzechoslovakia

Petíciu, ktorá je spoločným projektom newsblogu o streamingových službách VeľkýObsah.Info a databázy obsahu na streamingových službách Filmtoro.sk, môžete podporiť na www.bit.ly/netflixczechoslovakia

Komentujte cez Facebook

Related posts

One Thought to “NETFLIX, MAKE CZECH LOCALISATION AVAILABLE IN SLOVAKIA”

  1. […] naštvalo, čo viedlo až k vzniku petície. Tú založil newsblog o streamingových službách Veľkýobsah.info a databáza streamingových služieb Filmtoro.sk na svetoznámej stránke Change.org, ktorá je […]

Comments are closed.