novinky Pele Mele 

Amazon ide po producentovi Hier o život – Pele Mele 38. týždňa

Po tom, ako ustáli diskusie o spojení Netflixu a Apple ako aj uzavretí obchodu medzi Disney a Foxom máme na obzore ďalšiu veľkú udalosť. Amazon, ktorý má teraz toľko peňazí, že získa to, na čo si ukáže a predplatiteľom služby Prime rozdal na tohtoročný Prime Day 10 dolárové poukážky do potravín Whole Foods, ide o ovládnutí jednej z významných produkčných spoločností. Maloobchodný gigant už vlastníkom okrem iných denníka Washington Post, filmovej databázy IMDB alebo streamingovej služby pre hry Twitch. Amazon má vlastnú filmovú produkčnú spoločnosť, ktorej filmy bodujú na Oscaroch aj filmových festivaloch, ale nie sú žiadnymi kasovými trhákmi. Lionsgate je momentálne v svojich slabších dňoch, čo sa prejavuje aj na poklese hodnoty akcií. No vo svojej knižnici má aj také silné kusy ako Hunger Games – Hry o život, Johna Wicka alebo Twilight ságu. Ak sa naplnia klebety, pod hlavičku Amazonu by sa mohli dostať aj očakávané novinky ako nový Robin Hood (v tomto roku) alebo Hell Boy (premiéra plánovaná na budúci). Z tohtoročných letných kino noviniek Lionsgate je už aj u nás v ponuke Prime Video aj basketbalová komédia Uncle Drew.

Ohlásené novinky a pokračovania

  • V uplynulom týždni Netflix ohlásil balík troch nových sci-fi drám – The I-Land (s Kate Bosworth v hlavnej úlohe so scenárom od jednej autorov Mr. Robot), October Faction (podľa IDW komixovej série) a Warrior Nun (inšpirované rovnomennými mangami).
  • Rovnako Netflix ohlásil výrobu troch nových francúzskych seriálov – Family Business (komédia o zmene mäsiarstva na prvý francúzsky coffee shop), Marianne (príbeh mladej drsnej spisovateľky hororov), adaptácia knihy Thierryho Jonqueta Vampires a Plan Coeur (romantická komédia) a akvizíciu štyroch nových filmov a dokumentov Banlieusards, La Grande Classe, Solidarite a Paris Est Une Fete.
  • Posledným špeciálnym balíkom Netflixu ohláseným tento týždeň sú dve tzv. ženské dramatické série – harlequinovské Virgin River a Sweet Magnolias.
  • Ohlásený historický veľkofilm Outlaw King pôjde na Netflixe skrátený o 20 minút v porovnaní s festivalovou verziou, diváci by však nemali prísť o pohľad na prirodzenie Chrisa Pinea.
  • Domhnall Gleeson, ktorého môžete poznať z nových Star Wars alebo Harryho Pottera, by sa mal objaviť v pripravovanom komediálnom seriáli HBO Run od producentky Killing Eve.

 

Umieračik pre…

  • Televízia Showtime ohlásila, že po práve skončenej druhej série K smrti trapný (I´m Dying Up Here) už nepočíta s pokračovaním príbehu Los Angeleských stand-upistov zo 70-tych rokov.

 

Nové trailery

  • Marvel´s Daredevil – Season 3 (Netflix , 19. október)

  • Wild District (Netflix, 19. október)

  • House of Cards – Final Season (Netflix, 2. november)

  • Beat (Prime Video, 9. november)

  • Baby (Netflix, 30. november)

Tip týždňa

Sú filmy, pri ktorých si oddýchnete aj také, na ktorých sa dobre zabavíte. Ale potom sú aj také, ktoré sú dôležité pre porozumenie našej prítomnosti a v budúcnosti sa na ne budú mnohí odvolávať. Takým bol dokument Terezy Nvotovej Mečiar a takým je aj novinka Až príde vojna. Nie je náhoda, že obidva produkoval a teraz distribuuje HBO. Prvý, veľmi blízky pohľad na slovenských brancov, ktorý sa premietal na začiatku roka na filmovom festivale v Berlíne, je čosi, čo by malo byť verejne premietané a k tomu vždy doplnená aj diskusia. Až príde vojna totiž nikoho neposudzuje, ale ukazuje špičky slovenských brancov v každodennosti a odhaľuje aj to, ako rozmýšľajú. Určite netreba prehliadnuť.

 

Komentujte cez Facebook

Related posts