novinky 

Netflix neplánuje zastaviť svoj rast

Netflix má za sebou ďalší úspešný štvrťrok. Počet predplatiteľov narástol na 125 miliónov (z toho 118 miliónov platiacich) čo predstavuje približne 8 miliónový nárast. Tržby za štvrťrok dosiahli 3,6 miliárd dolárov. Spoločnosť zinkasovala o 500 miliónov dolárov viac, ako v poslednom kvartáli minulého roka.

Netflix zatiaľ neplánuje spomaliť svoj rast, aj naďalej spoločnosť plánuje zvyšovať výdavky na pôvodný obsah. Očakávania takýchto investícií pre tento rok sú nastavené na 8 miliárd dolárov. Pod úspech v uplynulom štvrťroku sa podpísali podľa vyjadrení vedenia komediálna séria The End of the F***ing World, sci-fi Altered Carbon a druhá séria Jessicy Jones. Vedenie Netflixu si pochvaľuje, ako dokázali zaujať s utajeným uvedením nového filmu The Cloverfield Paradox, ktorý uvoľnili počas Super Bowlu.

V rámci polhodinového interview s manažmentom sme sa okrem výsledkov dozvedeli aj nasledovné:

  • Plány s vlastnými filmami: V minulom roku uviedla streamingová služba spolu 33 vlastných filmov. Šéf pôvodného obsahu, Ted Sarandos hovorí, že nás na filmy čaká veľmi silné obdobie v druhej polovici roka, t.j. v treťom a štvrtom kvartáli.
  • Stopka na festivale v Cannes: Nie je to pre Netflix nič milé, ale nevnímajú to ako tragédiu a nebudú meniť svoju stratégiu uvádzania filmov priamo na streamingovú službu. Na druhej strane, tvorba pre spoločnosť je ocenená napríklad cenami Akadémie – za minulý rok bolo nominovaných spolu päť snímok.
  • Lokálne programy s globálnym zásahom: Túto stratégiu plánujú v tomto roku aplikovať na 30 projektov v 17 krajinách. Ešte tento mesiac sa dočkáme druhej série brazílskeho sci-fi 3%, čoskoro uvidíme pôvodné projekty zo Škandinávie, ktorej škola thrilleru je svetoznáma.
  • Budúcnosť Defenders Universe na Netflixe: Zámery spustiť vlastnú streamingovú službu Disney, ktorej súčasťou je aj Marvel, nebude mať vplyv na Defenders Universe na Netflixe. Ted Sarandos hovorí, že vo výrobe komixovej série budú pokračovať, kým bude záujem divákov. Na konci predchádzajúceho kvartálu mala premiéru druhá séria Jessicy Jones, v tomto štvrťroku prídu nové diely Lukea Cagea.
  • Spravodajstvo a Netflix: Podľa šéfa obsahu do tohto segmentu Netflix nechce vstúpiť, prvoradým pre spoločnosť je entertainment.
  • Projekt s Barackom a Michelle Obamovcami: Ted Sarandos sa zatiaľ nechce vyjadrovať ku konkrétnej podobe programu s Obamovcami, keďže vyjednávanie o spolupráci naďalej pokračuje.
  • Plány pre Čínu: Hoci je to veľmi atraktívny trh, platforma sa zatiaľ nechystá vstúpiť priamo, ale len cez predaj svojich pôvodných programov miestnym vysielateľom. Podobný prístup má podľa šéfa Netflixu Reeda Hastingsa aj HBO.

Foto: Pixabay

Komentujte cez Facebook

Related posts