novinky 

Amazon rastie, ale aj zdražuje službu Prime

Amazon, ktorý je najväčším internetovým obchodníkom na svete, má za sebou ďalší štvrťrok s výrazným rastom. Celkový obrat dosiahol 51 miliárd dolárov, čo znamená medziročný rast o 43 percent. Väčší obrat znamená aj viac užívateľov služby Prime, ktorej bonusom je streamingová služba Prime Video.

Služba Prime na rozdiel od nášho regiónu je primárne nástrojom na rýchlejší a výhodnejší nákup. Filmy a seriály cez online platformu sú len extra benefitom. Amazon si za uplynulý štvrťrok pochvaľuje úspech Prime Video Direct Film Festivalu, ktorý na túto platformu priniesol 70 filmov prezentovaných na filmových festivaloch ako Sundance, Tribeca alebo South By Southwest. Žiaľ, tento projekt nebol u nás dostupný.

Spoločnosť neohlásila žiaden doteraz neprezentovaný filmový alebo seriálový projekt.

Spolu s pozitívnymi správami (hlavne pre akcionárov) však spolu s touto správou prišla novinka, ktorá predplatiteľov služby Prime veľmi nepotešila. Od mája sa zvyšuje ročný poplatok za túto službu z 99 na 119 dolárov. Správa zatiaľ nehovorí, ako sa poplatok upraví u tých užívateľov, ktorí sú na Prime prihlásení len kvôli prístupu k seriálom a filmom, ako tomu je v Čechách alebo na Slovensku.

Komentujte cez Facebook

Related posts