novinky 

Netflix rýchlo rastie a v roku 2018 bude vo veľkom míňať

Pokiaľ ste pred rokom kúpili akcie Netflixu, mohli ste byť veľmi spokojní. Ich hodnota sa za rok 2017 takmer zdvojnásobila, pričom sa očakáva, že ďalej pôjde hore. To všetko vďaka pozitívnym výsledkom, ktoré svetová jednotka v streamingových službách dosiahla. A rastový plán je nastavený aj tento rok. Do pôvodného obsahu chce spoločnosť investovať neuveriteľných osem miliárd dolárov.

Podľa zverejnených výsledkov za posledný štvrťrok dosiahla spoločnosť 110 miliónov predplatiteľov, ktorí jej zaplatili 11 miliárd dolárov. Za uplynulý rok pribudlo až 24 miliónov nových platiacich zákazníkov, pričom väčšina je ne-americká. Dosiahnutý rast prekonáva očakávania spoločnosti aj investorov. Možno tiež povedať, že minuloročné zvýšenie poplatkov nemalo vplyv na zákazníkov. Najsilnejšími titulmi posledného štvrťroka podľa spoločnosti boli druhá séria Stranger Things a mestské fantasy Bright.

Manažment si dosiahnuté výsledky pochvaľuje a už ohlasuje expanziu pre rok 2018. Tá by sa mala prejaviť v

  • 7,5 až 8 miliárd dolárov investovaných do pôvodného obsahu
  • 2 miliardy dolárov na marketing (nárast z 1,2 miliardy)
  • 1,3 miliardy dolárov na technickú podporu a rozvoj
  • viac ako 30 nových ne-amerických seriálov

Novinkou tohto roka by mali byť štvrťhodinové stand-up špeciály, futbalový seriál s Juventus FC ale aj jedna z najočakávanejších televíznych show tejto sezóny, The Alienist, ktorý Netflix ponúkne globálne okrem USA a Francúzska. Celá úvodná séria sa objaví v ponuke naraz v apríli tohto roka.

Netflix sa neobáva rozvoja konkurencie. „Trh so zábavou je obrovský a môže podporiť mnoho úspešných služieb. Okrem toho tieto služby často ponúkajú svoje jedinečné ponuky,  ktorými sa navzájom dopĺňajú.  Veríme, že to je z veľkej časti dôvod, prečo sme my aj Hulu dokázali uspieť a rásť,“ uvádza spoločnosť v správe svojim akcionárom.

Pre porovnanie – toto boli informácie na stránke VeľkýObsah.info o výsledkoch Netflixu za rok 2016 a plánoch na rok 2017.

Komentujte cez Facebook

Related posts

2 Thoughts to “Netflix rýchlo rastie a v roku 2018 bude vo veľkom míňať”

  1. […] uplynulom týždni sa prezentoval svojimi výsledkami, ktorými prekonal všetky očakávania. Viac peňazí bude znamenať aj viac peňazí na nové […]

  2. […] výsledky Netflixu za rok 2017 boli mimoriadne pozitívne. Čísla boli výborné. Manažment pri oficiálnom […]

Comments are closed.