novinky 

Netflix minie tento rok 6 miliárd dolárov na 1000 hodín pôvodného obsahu

Netflix sa oficiálne stal najväčším investorom do pôvodného hraného obsahu. Za rok 2016 na vlastné filmy a seriály minula spoločnosť 5 miliárd dolárov a svojim užívateľom za to ponúkla viac ako 600 hodín originálneho obsahu. Vďaka veľmi pozitívnym výsledkom plány na tento rok idú ďalej a tak sa očakáva, že by mali investovať 6 miliárd dolárov, za čo by užívatelia služby mohli získať 1000 hodín pôvodného obsahu. Inak povedané, dve hodiny a 45 minút denne! Viac do obsahu investuje len športová sieť ESPN, ktorá musí pre niekoľko svojich kanálov zabezpečovať práva z amerického futbalu, hokeja, baseballu, hokeja,… Pre porovnanie, NBC dala na pôvodný obsah podľa odhadov 4,3 miliárd dolárov a CBS 4 miliardy.

Ako oznámila spoločnosť (18. januára o 22:00 CET), tržby v roku 2016 dosiahli 8,3 miliardy dolárov, čo predstavuje 35% medziročný rast. Na konci roka mal Netflix 93,8 milióna platiacich užívateľov, čo znamená medziročne 25% rast. Pozitívne na zverejnené výsledky zareagovali investori – v priebehu hodiny akcie poskočili o viac ako 10 dolárov.

Ako firma konštatovala, k rastu za uplynulý štvrťrok im pomohli série Luke Cage, The Crown a Black Mirror, ale aj pôvodne regionálne produkcie ako brazílsky post-apokalyptický seriál 3%, ktorý aj napriek titulkovému uvedeniu dokázal zaujať aj amerických divákov.

A čo nás čaká v najbližšom období? Podľa prvých správ má Netflix veľmi dobré reakcie na nedávno uvedený seriál Lemony Snicket. V tomto kvartáli nás čaká ešte prvá globálna show Unlimited Beastmaster v produkcii Sylvestra Stalloneho a napríklad čierna komédia Santa Clara Diet s Drew Barrymore. Firma však sklamala fanúšikov prezidenta Franka Underwooda, keď oznámila, že piata séria House of Cards sa presúva až na druhý kvartál.

Pri tejto príležitosti spoločnosť uviedla dva nové trailery – designersky dokumentárny seriál Abstract (má byť v štýle Chef´s Table)  a hraný Discovery s Jasonom Segelom a Robertom Redfordom.

Foto: Netflix

Komentujte cez Facebook

Related posts

One Thought to “Netflix minie tento rok 6 miliárd dolárov na 1000 hodín pôvodného obsahu”

  1. […] porovnanie – toto boli informácie na stránke VeľkýObsah.info o výsledkoch Netflixu za rok 2016 a plánoch na rok […]

Leave a Comment