novinky 

YouTube Rewind 2017 Globálne: Despacito a The Shape of 2017

Čo sa o dozvedia budúce generácie (a iné civilizácie) o ľudstve v roku 2017. Podľa sumáru najsledovanejších videí z YouTube za rok to budú Despacito, Fidget Spinner a ohadzovanie sa farebnými gebuzinami. Portorický megahit, ktorý si vyslúžil množstvo serióznych verzií aj paródií, má od januára tohto roka k dnešnému dňu viac ako 4 miliardy videní, čo ho robí najsledovanejším videom na svete všetkých čias.

Medzi nehudobnými videami v uplynulom roku vládla thajská šou The Mask Singer. Toto, ale aj ďalšie top mémy sa zaradili do už tradičného megamixu YouTube. Užite si ho s nami a uvítame v komentároch, ktoré z nich ste poznali vy.

Globální žebříčky

V globálním žebříčku virálních videí se i letos setkáváme se některými starými známými, jako jsou Dude Perfect, America’s Got Talent nebo Carpool Karaoke, přesto je to jeden z nejrozmanitějších přehledů od počátku jejich vyhlašování. Poprvé od dob kocoura Nyana se do něj vrací animované klipy: zabodoval studentský krátký film financovaný přes Kickstarter “In a Heartbeat” a klip úspěšného YouTube tvůrce Billa Wurtze “history of the entire world”.

Desítka videí zařazená do letošního top 10 nehudebních videí získala více než 633 milionů zhlédnutí (což je o 83 milionů více než loňští vítězové) a jejich sledováním uživatelé strávili 40 milionů hodin. Kanály, ze kterých tato videa pocházejí, mají dohromady více než 55 milionů odběratelů, kteří se na ně pravidelně vracejí.

Velice úspěšný rok měl hudebník Ed Sheeran. Jeho kanál byl letos na YouTube pátý nejsledovanější a jeho píseň “Shape of You” se stala hudebním videm číslo dvě. Objevuje se však i na dvou místech v žebříčku nehudebních videí: na druhém místě jako hudební podklad velice oblíbeného tanečního videa a na pátém jako host Jamese Cordena v jeho Carpool Karaoke.

Celosvětově nejpopulárnější virální videa na YouTube roku 2017

  1. Until We Will Become Dust – Oyster Masked (ตราบธุลีดิน – หน้ากากหอยนางรม) | The Mask Singer 2
  2. Ed Sheeran – Shape Of You | Kyle Hanagami Choreography
  3. Ping Pong Trick Shots 3 | Dude Perfect
  4. Darci Lynne: 12-Year-Old Singing Ventriloquist Gets Golden Buzzer – America’s Got Talent 2017
  5. Ed Sheeran Carpool Karaoke
  6. Lady Gaga’s Full Pepsi Zero Sugar Super Bowl LI Halftime Show | NFL
  7. “Inauguration Day” — A Bad Lip Reading of Donald Trump’s Inauguration
  8. Bill Wurtz’s history of the entire world, i guess
  9. In a Heartbeat – Animated Short Film
  10. Children interrupt BBC News interview – BBC News

Rekord byl letos pokořen dvakrát

Hudební videa letos sbírala zhlédnutí rychleji než kdykoliv dříve. Hned dvakrát byl letos pokořen rekord absolutního počtu zhlédnutí hudebního videa, který pět let držel korejský rapper Psy s megahitem Gangnam Style. Pomyslný trůn nyní s více než 4,4 milardami zhlédnutí drží Luis Fonsi s Despacitem. Taylor Swift s písní Look What You Made Me Do drží rekord v nejvyšším počtu zhlédnutí videa za prvních 24 hodin od zveřejnění, když si tento klip během prvního dne pustili diváci 43,2 milionkrát. Top 10 hudebních videí letos představuje umělce z Portorika, Kolumbie, Francie, Španělska, Kupy, USA a Velké Británie, přičemž 6 z těchto videí vytvořili umělci z Latinské Ameriky.

 

Top 10 celosvětově nejpopulárnějších hudebních videí na YouTube 2017

  1. Luis Fonsi – Despacito ft. Daddy Yankee
  2. Ed Sheeran – Shape of You [Official Video]
  3. J Balvin, Willy William – Mi Gente (Official Video)
  4. Maluma – Felices los 4 (Official Video)
  5. Bruno Mars – That’s What I Like [Official Video]
  6. Chris Jeday – Ahora Dice (Official Video) ft. J. Balvin, Ozuna, Arcángel
  7. El Amante – Nicky Jam (Video Oficial) (Álbum Fénix)
  8. Jason Derulo – Swalla (feat. Nicki Minaj & Ty Dolla $ign) (Official Music Video)
  9. DJ Khaled – I’m the One ft. Justin Bieber, Quavo, Chance the Rapper, Lil Wayne
  10. Enrique Iglesias – Súbeme la Radio (Official Video) ft. Descemer Bueno, Zion & Lennox
Komentujte cez Facebook

Related posts