novinky 

YouTube Rewind 2017 Česko: Českému YouTube letos kralovalo návykové Despacito, Ed Sheeran a český YouTube tvůrce Kovy, který zažívá hvězdný rok

S koncem roku přichází i vyhodnocení každoročního projektu YouTube Rewind, v jehož rámci Google zveřejňuje žebříčky nejoblíbenějších videí. Do letošní edice nekompromisně zasáhl globální megahit Despacito, české publikum si ale zamilovalo i britského zpěváka Eda Sheerana nebo americkou skupinu Imagine Dragons. Slavnými jmény se však nenechali zastrašit ani čeští tvůrci a mezi těmi “nej” tak letos najdeme i Leoše Mareše, Pavla Calltu, skupinu Mirai a zejména, letos veleúspěšného, Kovyho.

Co na YouTube sledovali Češi?

O tom, kdo je nefalšovaným králem české YouTube scény na sklonku roku 2017, nemůže být pochyb. Karel Kovář alias Kovy letos zazářil exkluzivním interview s předsedou Evropské komise Jeanem-Claudem Junckerem, získal cenu Videobloger roku v anketě Czech Blog Awards, objevil se na plátnech kin v dokumentárním filmu o YouTube tvůrcích Nejsledovanější a ještě před letošním Silvestrem si může na dlouhý seznam svých úspěchů připsat i první místo v žebříčku nejpopulárnějších virálních videí na YouTube. Jeho parodický remake globálního hitu Despacito o několik délek předčil všechny domácí konkurenty a s videem bodoval dokonce i na Slovensku, kde se ve stejném žebříčku umístil na druhém místě.

Nejen Kovy ale bavil Čechy na internetu. Další YouTube tvůrce Martin Carev s přezdívkou “Jmenuju se Martin” letos dupnul na plyn a se zábavným videem o tom, co by bylo, “kdyby byly písničky v realitě”, si dojel pro famózní druhou příčku. Do první desítky se úspěšně probojovala i lifestyle youtuberka Nikola Čechová alias Shopaholic Nicol, která odstartovala hudební kariéru se svým prvním počinem Ztracená a čeští diváci ji za to odměnili krásným sedmým místem. Že YouTube není jen platformou pro klasické videoblogery pak dokazuje úspěch Leoše Mareše a jeho hudební upoutávky na vyhlášení Fotbalisty roku, premiérového dílu komediálního seriálu Lajna z hokejového prostředí nebo reklamního spotu řetězce supermarketů Billa.

  1. Despacito (ČESKÁ PARODIE) | KOVY
  2. Kdyby Byly Písničky V Realitě 2 | Martin
  3. BILLA | Hvězdy Zanzibaru
  4. Leoš Mareš – Fotbalista roku
  5. Lajna 1. díl – Únos
  6. NICOL – ZTRACENÁ [OFFICIAL VIDEO]
  7. ČESKÝ HELLO NEIGHBOR SONG! – Hendys
  8. ► TVOJE MAMA! ◄ Johanka Čunková / prod. Aik (Official video)
  9. JAK PŘESKAKOVAT PLOTY #3 | TARY
  10. BEST PRANK EVER / ANEB KRÁST SE NEMÁ (JM#09)

Co jsme na YouTube poslouchali?

Hudební žebříček na českém YouTube letos opanoval britský zpěvák s irskými kořeny Ed Sheeran. Ten svůj talent v první desítce dokázal obhájit hned třikrát, přičemž song Shape of You se stal vůbec nejpopulárnější letošní písní. Po Kovyho úspěchu s remakem Despacita není překvapením, že druhým nejoblíbenějším hudebním videem v české kotlině byl právě zmíněný španělský megahit od zpěváka Luise Fonsiho a rappera Daddy Yankeeho. Ten letos zcela ovládl globální žebříčky, když v celkovém počtu zhlédnutí překonal dosavadního šampiona See You Again od Wize Khalify a v současnosti kraluje světovému YouTube s více než 4 miliardami spuštění.

Mezi další hvězdy hudební scény na českém poli se letos zařadila i americká skupina Imagine Dragons s hned dvěma hity – čtvrtým Thunder a devátým Believer. Češi ale vedle obřích jmen, jako je právě Ed Sheeran nebo třeba Coldplay, dali šanci i českým interpretům a na páté místo posunuli duet zpěváka Pavla Callty a moderátora a baviče Leoše Mareše Píšem si svůj sen. Do první desítky se s úspěchem probojovala také motivační píseň Když nemůžeš, tak přidej od české hudební skupiny Mirai.

  1. Ed Sheeran – Shape of You [Official Video]
  2. Luis Fonsi – Despacito ft. Daddy Yankee
  3. The Chainsmokers & Coldplay – Something Just Like This (Lyric)
  4. Imagine Dragons – Thunder
  5. Pavel Callta ft. Leoš Mareš – Píšem si svůj sen (Official Video)
  6. Enrique Iglesias – SUBEME LA RADIO (Official Video) ft. Descemer Bueno, Zion & Lennox
  7. Ed Sheeran – Galway Girl [Official Video]
  8. Mirai – Když nemůžeš, tak přidej
  9. Imagine Dragons – Believer
  10. Ed Sheeran – Shape Of You [Official Lyric Video]
Komentujte cez Facebook

Related posts