novinky tipy 

Britský Netflix je nadupaný klasickou anglickou zábavou – Cestujeme s Veľkým obsahom

Augustové Prázdniny v Škótsku a Londýne som si po večeroch spríjemnil so streamingovymi službami. A zaujímavého obsahu bolo viac než dosť.

  • Netflix

Knižnica Netflixu je viac než bohatá. Veľmi silné zastúpenie má domáca produkcia. A to tak BBC ako aj od privátnych televízií, s novými aj staršími kúskami. Ak sa vyberiete na britské ostrovy aj vy, pozrieť si môžete aj napríklad legendárny Áno, pán minister alebo Čiernu zmiju s Rowanom Atkinsonom v hlavnej úlohe. Veľmi pekná je aj ponuka amerických televíznych seriálov. Takto som narazil na môj obľúbený Person of interest od Nolanovcov. Žiaľ, bez najnovšej piatej série. Pozrieť si však môžete všetky série Gothamu.

Za filmy ma prekvapila prítomnosť The Circle s Emmou Watson a Tomom Hanksom. Kúsok, ktorý bol v kinách len v apríli! Rýchla prítomnosť na Netflixe je spôsobená priamou koprodukciu a označením Netflix Original. Úprimne, nebolo to žiadne Black Mirror, ale ako oddychovka neublíži.

Z dokumentov ma zaujala séria Dark Net z produkcie Showtime. Avšak najpríjemnejšie prekvapenie pre mňa bolo objavenie Polárnika alias Polarmana od Pavla Barabáša. Úprimne si želám, aby sa z jeho filmov do globálnej knižnice Netflixu dostalo ešte viac.

Príjemným prekvapením bol aj francúzsky animovaný seriál známy u nás ako Beruška a Čierny kocúr.

  • Amazon

Po tom, ako som si vychutnal v Grécku veľmi bohatú knižnicu (v porovnaní so Slovenskom) Prime Video, bol som sklamaný. Cez aplikáciu neboli dostupné žiadne filmy, čo bolo pre mňa nepríjemne prekvapenie, kedže som čakal aspoň na tie z pôvodnej produkcie spoločnosti (napríklad Manchester by the Sea). Osekaná bola aj ponuka seriálov. Užívateľ si mohol pozrieť len Amazon originals. A tak jedinou útechou sa stala novinka Comrade Detective, ktorý do môjho odchodu do Škótska nebol dostupný na Slovensku. Celkovo som mal z tejto ponuky dojem, akoby Amazon pre Britániu mal samostatnú aplikáciu, chystal expanziu alebo jednoducho zablokoval obsah pre tých, ktorí majú nebritské konto.

Prečítajte si moje skúsenosti so streamingovými službami aj v Grécku.

Foto: Pixabay

Komentujte cez Facebook

Related posts

One Thought to “Britský Netflix je nadupaný klasickou anglickou zábavou – Cestujeme s Veľkým obsahom”

  1. […] na území ktorej sa nachádzate. Vďaka tomu som minulý rok pri svojich cestách do Grécka alebo Veľkej Británie napísal „streamingový cestopis“. Sú špecialisti, ktorí v snahe dostať sa k inému […]

Leave a Comment