novinky testy tipy 

Grécky Amazon ponúka seriálový hit s českým dabingom – Cestujeme s Veľkým Obsahom

Ako som písal v pred-dovolenkovom texte e na čo sa pripraviť na cestách so streamingovými službami. HBO GO vám mimo Česka a Slovenska bude na dve veci a zamrzí vás to pri uvedení novej série Game of Thrones, keď vaši známi sa bavia na Facebooku o tom, (spoiler alert) koho zabili  (koniec spoiler alert). Netflix a Prime Video vám otvorí prístup k obsahu, ktorý doma nemáte a za prístup nebudete platiť ani euríčko navyše. 

Tu sú aktuálne (júl 2017) skúsenosti z Grécka.

Netflix

To, čo vás zaujme ako prvé, je jazyková podpora. Netflix tu okrem angličtiny a gréčtiny ponúka aj turečtinu a bulharčinu. Tituly s gréckymi a tureckými titulkami alebo audiom som ani nepočítal. Zaujímala ma hlavne bulharská podpora. Naši slovanskí bratia sa dostanú k 20 otitulkovaným šou a jednej aj s bulharským zvukom – Total Drama. Na Slovensku je tento animák dostupný s anglickým, poľským a maďarským audiom.  

Čo sa týka samotnej ponuky, celkom ma prekvapila dostupná aj druhá sezóna Gothamu s gréckym dabingom (u nás dostupná len prvá séria) a Arrow so štyrmi sezónami (u nás dostupné len tri). Pôvodne som sa chystal pustiť do pozerania ZOO, ale keď som zistil, že obidve série sú dostupné aj doma, tak som si to odložil na neskôr.

Amazon Prime Video

Služba Prime Video sa postupne rozbieha aj v Grécku, ich ponuka nie je násobne väčšia. Výhodou služby Amazonu je, že vám (na rozdiel od Netflixu) ponúka oveľa väčšiu podporu jazykov a nemá prednastavené len vybrané štyri plus angličtinu pre každú krajinu. Prime Video mi však ponúklo niečo, čomu som venoval niekoľko večerov a je mi ľúto, že sa mi nepodarilo dopozerať. Údajne najrealistickejšia šou o hackeroch ocenená viacerými odbornými cenami, Mr. Robot. Skvelý projekt pôvodne uvádzaný pre televíznu stanicu USA Channel. Prime Video v Grécku malo obidve doteraz odvysielané série, pričom seriál mal český(!) dabing. Úprimne som bol prekvapený, že napriek jazykovej podpore Mr Robot nie je dostupný ani na Slovensku alebo v Čechách. (Za overenie stavu v Českých zemiach ďakujem Tomášovi Vyskočilovi z FilmToro.cz) Osobne nie som zástanca virtuálnych IP adries, ale kvôli čomu inému by sa oplatilo tváriť chvíľu ako Grék, ak nie kvôli tejto hackerskej šou. Na druhej strane ma prekvapilo, že sa mi v katalógu Prime Video v Grécku (rovnako ako u nás) nepodarilo objaviť dva tituly, ktorými sa Amazon chválil, že ich uvedie pre službu globálne – Manchester By The Sea a oscarový Moonlight.

Spoločnosť Amazon som oslovil na vyjadrenie k dostupnosti seriálu Mr Robot v Českej republike a na Slovensku. Akonáhle získam vyjadrenie, rád sa podelím.

Uvítam, ak mi v komentári pod článkom napíšete, čo sa vám podarilo na dovolenkových cestách objaviť na streamingových službách.

 

Foto: Pixabay

Komentujte cez Facebook

Related posts

2 Thoughts to “Grécky Amazon ponúka seriálový hit s českým dabingom – Cestujeme s Veľkým Obsahom”

  1. […] pre krajinu, na území ktorej sa nachádzate. Vďaka tomu som minulý rok pri svojich cestách do Grécka alebo Veľkej Británie napísal „streamingový cestopis“. Sú špecialisti, ktorí v […]

Leave a Comment