novinky tipy 

Tieto filmy vám kedykoľvek prinesú Vianoce

Výhodou streamingových služieb je, že si pustíte film, na aký máte chuť presne vtedy, keď chcete. Iste, niektoré z nich ste pred časom kúpili aj na DVD. Ale kto by ich hľadal. A ak vám bude prekážať v televízii 800. repríza Susedov alebo 400. repríza Kameňáku, práve Netflix, HBO GO alebo Amazon Prime Video sú voľbou spraviť si filmové sviatky podľa svojich predstáv. Tu sú naše tipy na sviatky.

Život je krásny (It´s Wonderful Life) 1946 IMDB: 8,6

Tak ako u nás nemôžu byť Vianoce bez Perinbaby alebo Popolušky, v Amerike je to táto klasika s Jamesom Stewartom v hlavnej úlohe. Silný príbeh, v ktorom každý, kto o sebe pochybuje, uvidí, že na každom jednom živote záleží. Dostupný na Amazon Prime Video.

Vianočná koleda (A Christmas Carol) 2009 IMDB: 6,8

Dickensovu rozprávku o starom lakomcovi počas Vianoc počuli už viaceré generácie. Slovenský rozhlas túto knihu spracoval aj ako dramatickú hru. Do nášho prehľadu dávame ale animované spracovanie spred siedmych rokov, za ktoré je zodpovedný režisér Robert Zemeckis a predobrazom pre hlavnú postavu sa stal Jim Carrey. Dostupný na HBO GO.

Paddington (Paddington) 2014 IMDB: 7,2

Ak ste príbeh nemotorného medvedíka v Londýne ešte nevideli, určite ho musíte vidieť. Toľko radosti a rozkošnosti na jednom mieste tak ľahko nenájdete. A pobaví niekoľko generácií. Dostupný na HBO GO.

Ľadová kráľovstvo (Frozen) 2013 IMDB: 7,6

Pamätám si, keď som o tejto Disneyovke počul prvý krát. Čakal som príbeh Kaia a Gerdy. Potom prišiel pobláznený prvý trailer so sobom a snehuliakom, ktorí bojujú o jednu mrkvu na zamrznutom jazere a už som vedel, že to bude niečo iné. No a keď som na Ľadovom kráľovstve bol s dcérou, vyskočil na mňa plnokrvný muzikál. Ale disneyovsky dobrý. Dostupný na HBO GO.

Láska nebeská (Love Actualy) 2003 IMDB: 7,7

V našej domácnosti Vianoce bez tohto filmu nemôžu byť. A som presvedčený, že aj nie sme jediní. Zakaždým v ňom nájdem niečo špeciálne. Dostupný na Netflixe.

Vianočné prázdniny (National Lampoon´s Christmas Vacation) 1989 IMDB: 7,6

V 80tych rokoch bol Chevy Chase veľkou komediálnou hviezdou a vytvoril sériu prázdninových filmov s priemernou americkou rodinkou. Ak sa chcete pobaviť na cudzom účte, tak toto je tou správnou voľbou. Dostupný na Netflixe.

Vianočná rozprávka (Joulutarina) 2007 IMDB: 7,0

My vieme, že Santa Clause je vlastne svätý Mikuláš a pochádza z Turecka. Ale Severania sú presvedčený, že tento pán pochádza spoza polárneho kruhu. Tento fínsky film rozpráva príbeh, ako sa Santa Cluse stal Santa Clauseom. Dostupný na Voyo

Soľ nad zlato (Soľ nad zlato) 1983 IMDB: 7,0

Vianoce bez slovenských rozprávok by neboli to pravé. Libuška Šafránková ako Maruška, pán Ladislav Chudík ako pán Kráľ a k tomu soľ a zlato. Keď ide v televízii, dokáže film Martina Hollého spojiť až štyri generácie – od prababky až po vnúčatá. Ale streamingovými službami toto magické vianočné spojenie môžete spraviť kedykoľvek.

Foto: archív

Komentujte cez Facebook

Related posts

Leave a Comment