novinky 

SkyShowtime odhalila dátum premiéry pripravovaného dokumentu Klitschko: More Than a Fight

SkyShowtime odhalila oficiálny dátum premiéry snímky Klitschko: More Than a Fight. Dokument bude k dispozícii exkluzívne na platforme od 6. októbra.

V tomto inšpiratívnom a pútavom novom traileri majú diváci možnosť nahliadnuť do životov bývalých majstrov sveta v boxe v ťažkej váhe, Vitalija a Wladimira Kličkovcov, ktorí spoločne dominovali tomuto športu viac ako desať rokov. Dokument mapuje cestu Vitalija, ktorý je v súčasnosti najdlhšie slúžiacim starostom Kyjeva, z ringu do politickej funkcie, v ktorej nakoniec vedie obranu hlavného mesta, keď naň vo februári 2022 zaútočili ruské sily.

Režisér Kevin Macdonald v komentári k dokumentárnemu filmu uvádza: „Ako mnoho ľudí na celom svete, aj ja som bol šokovaný a pobúrený agresiou, vraždami a svojvoľným ničením počas invázie Ruska na Ukrajinu. Chcel som nejako pomôcť – a natočiť dokument je jediný spôsob, ktorý mám k dispozícii. Som vďačný spoločnosti Sky, že nám umožnila nakrútiť tento film, niekedy aj napriek veľkým prekážkam, a bratom Kličkovcom za to, že nám umožnili nahliadnuť do najosobnejších zákutí ich života a ukázali nám, čo znamená odvaha a húževnatosť.

Tento dokumentárny film režíroval držiteľ Oscara® Kevin Macdonald (One Day in September, Touching the Void, Bruno v Tyson), pričom pátral v exkluzívnych osobných archívoch. Vo výslednom diele skombinoval retrospektívny príbeh sovietskeho detstva bratov Kličkovcov a ich neuveriteľnú športovú kariéru so súčasnými zábermi natočenými na Ukrajine, v USA a Nemecku oceneným kameramanom Edgarom Dubrovskiyim (Tinder Swindler), pričom zachytil, čo je potrebné na udržanie mesta a krajiny počas vojny pohromade.

Zatiaľ čo Wladimir využíva svoje postavenie a status celebrity na pomoc pri získavaní finančných prostriedkov a vojenskej podpory na obranu Ukrajiny, jadrom príbehu je pozoruhodná premena Vitalija zo športového hrdinu na politickú osobnosť. Od úlohy predstaviteľa opozície počas revolúcie na Majdane v roku 2014 až po starostu bojujúceho proti korupcii – Vitalij si vyskúša svoje vodcovské schopnosti, aby zaistil bezpečnosť miliónov obyvateľov Kyjeva – a sleduje ho pritom celý svet.

Komentujte cez Facebook

Related posts