novinky 

Do neba a do pekla: Generácia Žilina prichádza s novými epizódami! Uvidíte v nich Škriniara, Dúbravku aj nové talenty

Na Voyo prichádza pokračovanie slovenského Voyo Originálu o fascinujúcom zákulisí futbalového klubu MŠK Žilina, ktorý je sedemnásobným majstrom Slovenska a vychoval najviac súčasných slovenských reprezentantov.


Majstrovstvá Európy vo futbale už čaká finále, futbalové šialenstvo na streamovacej platforme Voyo však zďaleka nekončí! V piatok, 12. júla, štartuje pokračovanie druhej série úspešného slovenského Voyo Originálu s názvomDo neba a do pekla: Generácia Žilina, ktoré prinesie exkluzívny pohľad do emóciami nabitého zákulisia futbalového klubu MŠK Žilina. Práve tento klub vychoval aj mnohých našich reprezentantov, ktorí žiarili na UEFA EURO 2024  – kapitána slovenského tímu Milana Škriniara, Martina Dúbravku, Petra Pekaríka, Dávida Hancka, Denisa Vavra či Róberta Boženíka! Strhujúce príbehy a spovede našich najväčších futbalových hviezd, ale aj dianie v A-tíme MŠK Žilina a mládežníckom futbale prinesú spolu štyri premiérové epizódy Do neba a do pekla: Generácia Žilina.

Nové premiérové epizódy diváka opäť prenesú na štadión pod Dubňom. Sedemnásobný futbalový šampión už nezískava trofeje, no obrovská žltozelená stopa v slovenskej reprezentácii ako aj renomovaná akadémia, najväčšia liaheň talentov našej krajiny, svedčia o obrovskej sile MŠK Žilina. „Po úspešnej jeseni sa atmosféra v kabíne zmenila, hráči museli spolu s vedením čeliť celkom novým prekážkam. S kamerou sme boli pri každej jednej – od ťažkej prehry v mládežníckej Lige majstrov až po náhlu zmenu trénera. Podarilo sa nám zachytiť všetky momenty turbulentnej sezóny, ktorá pre klub rozhodne neskončila ideálne. Sny a ambície mladých hráčov ale neutlmila, na vlastnej koži si vyskúšali krutosť futbalu, no o svoj úspech na futbalovom nebi sa budú biť s ešte väčším odhodlaním. Vzorov na to mali v minulosti dosť,“ prezrádza režisér a producent Marek Prochác.

„Tie emócie sú vo futbale nekonečné, nie sú limitované len na radosť z výhry a smútok z prehry. Divák sa v seriáli môže tešiť na futbalovú džungľu v pravom zmysle slova. Po extrémne náročnom zápase sme boli aj vyhodení z kabíny. Spoznali sme príbehy od svetových hviezd, cez odvážne talenty s prvým ligovým debutom, mladú futbalistku, ktorej rodičia zakazovali hrať futbal až po trénera, ktorý do klubu prišiel po vojenských misiách v Iraku a Afganistane vzdelávať zahraničných hráčov,“ spomína scenáristka a producentka Andrea Václavínek.

V pokračovaní úspešnej dokumentárnej série si vypočujeme spovede hviezd, ktoré pochádzajú zo žilinských trávnikov – Milana Škriniara, Petra Pekaríka, Denisa Vavra, Róberta Boženíka, Martina Dúbravku, ale aj Jaroslava Mihalíka, ktorý kopačky zavesil na klinec kvôli sklamaniu z pomerov vo futbale. „Nakrúcanie seriálu bola rozhodne jazda, za žilinskými odchovancami sme vycestovali do Paríža, Newcastlu, Porta a Berlína. Divák prostredníctvom našej kamery nahliadne do hláv najväčších hviezd – odhalí, ako prežíval Milan Škriniar, že ho v mladosti ‚odpisovali‘, ako sa z Peťa Pekaríka stal futbalový terminátor a spozná aj podporu, ktorú dáva Róbert Boženík súčasným hráčom žilinského kádra. Naši reprezentanti majú v sebe obrovskú ľudskosť a odhodlanie s akým sa človek bežne nestretne. Ich odkaz je niečo, čo vďaka seriálu pretrvá uchované aj pre ďalšie futbalové generácie,“ prezrádza režisér.

„Predchádzajúce týždne celé Slovensko žilo futbalom a reprezentanti nám všetkým robili veľkú radosť. My sme radi, že vo výbere Sokolov sme mali až deväť odchovancov, resp. bývalých hráčov, ktorí sa postupne objavia aj v letnom pokračovaní seriálu Do neba a do pekla: Generácia Žilina. Jarná časť ponúkla ďalšie nezabudnuteľné momenty, silné emócie či slzy z vypadnutia z mládežníckej Ligy majstrov alebo straty európskych pohárov v poslednom kole. Taký je život a taký je niekedy futbal. Nenaplánovaný, surový, no prežitý naplno. Verím, že si ďalší exkluzívny pohľad do zákulisia klubu diváci užijú a staneme sa pre nich znova o čosi bližším klubom,“ hovoríriaditeľ klubu MŠK Žilina Jaroslav Bačík. Prvú zo štyroch epizód si môžu predplatitelia streamovacej platformy Voyo pozrieť už v piatok, 12. júla, následne každý piatok Voyo odpremiéruje jednu epizódu.

Komentujte cez Facebook

Related posts