novinky 

Spoločnosť Disney+ začala natáčať prvý poľský pôvodný seriál s pracovným názvom Breslau

Spoločnosť Disney+ dnes oznámila začiatok natáčania filmu Breslau(pracovný názov), prvej poľskej pôvodnej produkcie pre streamovaciu platformu Disney+. Vo filme sa predstavia napríklad herci Tomasz Schuchardt (Si bohom, Krst), Agata Kulesza (Róza, Ida) a Sandra Drzymalska (Iá, Filip). Režisérom je Leszek Dawid (Si bohom, Ki), a scenár napísali Bartosz Janiszewski a Magdalena Żakowska.

Osemdielna kriminálna dráma sa odohráva v roku 1936 vo vtedajšom meste Breslau (dnes Vroclav). Komisár Franz Podolsky pracuje na prípade sériového vraha, pričom s blížiacimi sa olympijskými hrami rastie tlak na vyriešenie prípadu.

„Toto je dôležitý moment pre spoločnosť Disney+ v Poľsku. Je to naša prvá pôvodná produkcia v tejto časti Európy. Sme veľmi radi, že na tomto projekte pracujú renomovaní, talentovaní a skúsení tvorcovia a herci. Seriál s pracovným názvom Breslau bude ďalším rozšírením našej bohatej ponuky produkcie pre dospelých divákov,“ povedala Magdalena Cieślak, riaditeľka pôvodnej produkcie spoločnosti Disney+ v strednej a východnej Európe.

Seriál produkuje ATM Group, najväčšie nezávislé produkčné štúdio v Poľsku, ktoré sa špecializuje na hrané filmy. Stojí za seriálmi ako WatahaZachowaj spokój Absolutni debiutanci.

Breslau (pracovný názov) vzniká v Poľsku s finančnou podporou Poľského filmového inštitútu Ministerstva kultúry a národného dedičstva.

Komentujte cez Facebook

Related posts