novinky 

Seriál Normálni ľudia na motívy bestselleru Sally Rooney bude 1. decembra uvedený na HBO GO

Na cenu Emmy nominovaný seriál Normálni ľudia na motívy bestselleru Sally Rooney bude uvedený 1. decembra na HBO GO, kde budú k dispozícii všetky časti naraz. Na HBO bude seriál vysielaný od 14. decembra. 
Svetový bestseller, ktorého sa predalo cez milión výtlačkov, román jednohlasne oceňovaný literárnymi kritikmi aj zástupmi čitateľov, dielo v úzkej nominácii na prestížnu Booker Prize, víťaz nespočetných ankiet o knihu roka – to všetko je román Normálni ľudia od írskej autorky Sally Rooney.
Hlavní hrdinovia Marianne a Connell vyrastajú v malom meste, ale tým ich podobnosť končí: na strednej škole patrí Connell ku hviezdam a Marianne je outsiderkou. Keď sa spolu raz dajú do reči, zmení to ich život. O rok neskôr už obaja študujú na vysokej škole v Dubline. Z Marianne sa medzitým stala kráľovná večierkov, zatiaľ čo neistý Connell len veľmi ťažko nachádza svoje miesto v spoločnosti. Hoci sa obaja pohybujú v rozdielnych kruhoch, priťahujú sa k sebe ako dva magnety. Marianne čím ďalej viac prepadá sebadeštrukcii a Connell hľadá svoj zmysel života inde, obaja sú však konfrontovaní tým, ako ďaleko dokážu zájsť, aby druhého zachránili.


Seriál Normálni ľudia je príbehom o vzájomnej fascinácii, priateľstve a láske. Je pohľadom do hĺbky a zložitosti ľudského života, a zároveň plný vtipu a sarkastického nadhľadu.
V dvanásťdielnom seriáli hrajú Paul Mescal a Daisy Edgar-Jones (War of the Worlds, Cold Feet), Sarah Greene (Penny Dreadful, Dublin Murders) a Aislín McGuckin (Outlander). Na Oscara nominovaný Lenny Abrahamson a Hettie Macdonald režírovali každý šesť častí. Scenár napísali Sally Rooney, Alice Birch a Mark O’Rowe. Producentom seriálu je Element Pictures pre BBC Three a Hulu v spolupráci so Screen Ireland. Medzinárodnú distribúciu má na starosti Endeavor Content.
„Normálni ľudia“ boli nominovaní na štyri ceny Emmy, vrátane najlepšieho herca v hlavnej úlohe pre Paula Mescala a najlepšiu réžiu pre Lennyho Abrahamsona.

Komentujte cez Facebook

Related posts