novinky tipy 

Všetci prezidenti a ich ľudia na streamingových službách

Na Netflix sa vracia dnes už legendárny seriál House of Card a to je čas pre diskusiu o tom, kto sú najzaujímavejší prezidenti na streamingových službách. A nebojte sa, nebudeme sa pozerať len na tých amerických.

Designated Survivor – prezident Tom Kirkman (NETFLIX)

Jeden prezident prichádza a iný odchádza. Kiefer Saturhand v tomto vydarenom novom seriáli pôvodne z produkcie televízie ABC tu nie je takým superhrdinom ako bol jeho Jack Bauer v 24. Avšak napätia a konšpirácií je tu viac než dosť – veď si len predstavte – hneď v úvode zavraždia prezidenta, viceprezidenta, generálneho prokurátora, členov senátu a kongresu a novou hlavou USA sa stane neznámy, nezávislý a menej významný člen vlády. Keďže prvá séria v týchto dňoch sa skončila, môžete dať Designated Survivor na jeden dych.

Veep – (vice)prezidentka Selina Meyer (HBO)

Viceprezidentka je jeden z najzaujímavejších komediálnych seriálov súčasnosti. Počas doterajších šiestich sérií sme so Selinou Meyer prešli cez úrad viceprezidenta USA a post prezidenta až aktuálne k postu bývalého prezidenta. Človek by ani nepovedal, že mnohé faux-pas Donalda Trumpa dokáže tak skvelo predpovedať. Nové diely budú pribúdať do konca júna, HBO už avizovalo objednávku na siedmu sériu pre rok 2018.

Frost/Nixon – (ex)prezident Richard Nixon (AMAZON)

Richard Nixon bol jedným z najkontroverznejších prezidentov USA. Film režiséra oscarovej Čistej duše sa venuje obdobiu po jeho odchode z úradu. Hoci opisuje „len“ prípravy na jeden televízny rozhovor, je v ňom veľa napätia a skvelého vykreslenia postáv a doby, do ktorej je zasadený.

Kríza – prezident Julian Navarro (HBO)

Samotný prezident v tomto seriáli nezohráva hlavnú úlohu, ale samozrejme, ide tu aj o jeho hlavu. A niekedy aj doslovne. Každopádne Kríza je zábavný komediálny seriál s Jackom Blackom a Timom Robbinsom v hlavných úlohách a je škoda, že nepokračoval ďalšou sezónou.

Kancelář Blaník – prezident Miloš Zeman (Stream)

Dnes už legendárny seriál z produkcie Stream.cz, ktorý má jedinú chybu, každá séria je až podozrivo krátka… akoby tvorcovia naozaj mali iné povinnosti v českej politike. A hoci prezidenta Miloša Zemana neuvidíte ani v jednom dieli, všetci vieme, že za jeho úspechom stojí Blaníkova mama.

Get Me Rodger Stone – prezidenti Richard Nixon, George W. Bush a Donnald Trump (NETFLIX)

Tento dokument dávame do pozornosti obzvlášť politikom a ich poradcom. Roger Stone je trochu kontroverzná postavička, ktorá má však výsledky. Do Bieleho domu dostal viacerých prezidentov od Richarda Nixona až po Donnalda Trumpa, ktorého si vraj vytipoval už pred 30 rokmi a ktorý ho v záverečnej fáze kampane o post prezidenta USA vyhodil zo štábu. Rodger Stone vystupuje v médiách s „alternatívnou pravdou“ a je skvelou ukážkou toho, ako vytvoriť úspešného kandidáta.

Emmanuel Macron: Behind The Rise – prezident Emmanuel Macron (NETFLIX) 

Ponuka Netflixu reaguje aj na aktuálne výsledky vo francúzskych voľbách a sprístupňuje dokument o nástupe najmladšieho obyvateľa Elysejského paláca. Iste odporúčame pozrieť si hneď po predchádzajúcom dokumente Get Me Rodger Stone, aby ste nestratili ilúziu v lepšie zajtrajšky.

České století – prezidenti T.G. Masaryk, Václav Havel,… (iVYSÍLANÍ)

Projekt Českej televízie v celovečerných dramatizáciách opisuje kľúčové udalosti českých, ale aj československých dejín a robí to spôsobom, ako by sa toho uchopili trebárs v BBC. Náš tip – Marek Daniel alias Tonda Blaník ako predstaviteľ Václava Havla v záverečnom dieli o delení federácie.

Komentujte cez Facebook

Related posts

Leave a Comment