novinky 

Zbohom HBO Max, od mája už len MAX

Warner Bros. Discovery dnes oznámila, že svoju rozšírenú streamovaciu platformu Max spustí v prvých európskych krajinách 21. mája. Max bude ponúkať obsah z platformy HBO Max a navyše reality šou a dokumentárne filmy z produkcie Discovery a živé športové prenosy zo streamovacej služby Eurosport. Vznikne tak jedinečná služba, ktorá ponúkne každému členovi rodiny úžasný divácky zážitok, či už ocení premiérové seriály, nové a kultové filmy, športové prenosy alebo lineárne kanály (v niektorých krajinách) – to všetko po prvýkrát na jednom mieste.

Dňa 21. mája sa služba Max spustí v strednej a východnej Európe, severských krajinách a krajinách Pyrenejského polostrova. Čoskoro bude nasledovať spustenie v Poľsku, Holandsku, Francúzsku a Belgicku.* Francúzsko a Belgicko sú za posledné dva roky prvé dve krajiny, v ktorých WBD spúšťa streamovaciu platformu. Max sa tak rozšíri do 25 európskych krajín a 65 ďalších krajín a území – v USA bol spustený v máji 2023 a v Latinskej Amerike a Karibiku tento rok.

JB Perrette, prezident a generálny riaditeľ pre globálny streaming a hry spoločnosti Warner Bros. Discovery oznámil spustenie Maxu na televíznom festivale Series Mania a poskytol podrobnosti: Max je domovom titulov od Warner Bros. Discovery. Max nadväzuje na tradíciu, ktorú máme v Európe, a prináša ešte širšiu ponuku obsahu a širšiu škálu žánrov. Na jednom mieste tak nájdete kultovú zábavu, ktorú poznáte zo všetkých našich platforiem a kanálov. Bezkonkurenčná ponuka obsahu na Maxe siaha od Rodu draka až po olympijské hry v Paríži 2024 a oveľa ďalej. Nech už máte náladu na čokoľvek, na Maxe nájdete ten správny obsah pre každého.“

Jamie Cooke, generálny riaditeľ CEE MENAT, Pay-TV & EMEA Creative: Hoci je Max globálnou platformou, jej obsah bude zameraný na konkrétne lokálne územia, a to pre ešte väčší zážitok zo sledovania.Tento rok sa slovenskí a českí diváci môžu tešiť na druhú sezónu seriálu Rod draka, olympijské hry v Paríži 2024 a samozrejme na množstvo exkluzívnych titulov od Warner Bros Discovery, ako aj tretích strán.“

Ponuka obsahu
Uvedenie Maxu v Európe bude sprevádzať očakávaná druhá sezóna originálneho seriálu HBO Original Rod draka. V Amerike bude mať premiéru 16. júna a v Európe o deň neskôr. Max prinesie európskym divákom nový zážitok – ponuka obsahu je viac ako dvojnásobná (aj pred zahrnutím živých športových prenosov). Toto leto bude Max jediným miestom, kde bude možné sledovať každý okamih olympijských hier v Paríži 2024 (v 25 európskych krajinách, kde bude Max dostupný). Paríž 2024 bude zahrnutý vo všetkých predplatiteľských plánoch, takže všetci predplatitelia budú môcť sledovať najväčšiu športovú udalosť na svete.

Predplatitelia si budú môcť vybrať zo širokej ponuky kvalitnej zábavy, ako sú filmy Warner Bros (Barbie, Aquaman a stratené kráľovstvo, Wonka) alebo seriály HBO Originals (The Last of Us, Biely lotos, Euphoria, Temný prípad: Nočná krajina, Režim, Sympatizant, Nevyjasnené zločiny Roberta Dursta, očakávaná komédia Franšíza). Do Maxu smerujú aj nové Max Originals, ktoré rozširujú príbehy veľkých filmov spoločnosti Warner Bros. Pictures (Tučniak, Duna: Proroctvo, Vitajte v Derry – To Stephena Kinga). Tešiť sa môžete aj na klasické filmy z knižnice WB, ako sú sága o Harrym Potterovi, Paddington, Matrix, Temný rytier, Joker a Pán prsteňov, ako aj obľúbené tituly z produkcie Discovery, napríklad 90 dní do svadby, Zlatá horúčka a Fixer Upper.

Doplnok Šport prinesie divákom množstvo európskych a svetových športových podujatí, ako sú tenisové Grand Slamy (Australian Open, French Open, US Open), cyklistické preteky Grand Tour (Giro d‘Italia, La Vuelta a España, Tour de France a Tour de France Femmes), 24 hodín Le Mans, ako aj majstrovstvá sveta a zimné svetové poháre. Vysielacie práva sa v jednotlivých krajinách líšia.

V porovnaní s inými streamovacími službami ponúka Max výnimočnú kombináciu širokého portfólia a vylepšenej aplikácie, ikonických franšíz a používateľskej prívetivosti. Max prinesie niečo pre všetkých – rozmanitú kolekciu kvalitného obsahu naprieč žánrami a formátmi z portfólia Warner Bros. Discovery, ako sú HBO Originals, Max Originals, filmy Warner Bros. a DC, plus detský obsah, a to najlepšie zo žánrov, ako sú šport, reality show, životný štýl, varenie, bývanie, skutočné kriminálne filmy a dokumenty (z produkcie Eurosport, Discovery, TLC, Food Network, HGTV, ID a mnohých ďalších).

V niektorých krajinách bude možné sledovať na Maxe aj lineárne televízne kanály. Okrem Eurosportu, ktorý bude dostupný vo všetkých krajinách, bude vo Francúzsku a Poľsku k dispozícii CNN International, v Poľsku TVN, v Nórsku TV Norge a vo Švédsku Kanal 5.

Tarify
Max
bude ponúkať niekoľko rôznych tarifov a doplnok Šport, ktorý si môžete zakúpiť s ktorýmkoľvek z tarifov. Podrobnosti o cenách budú oznámené v nasledujúcich týždňoch, ceny sa budú líšiť podľa krajiny.

Tarif Basic s reklamami:

  • Tento tarif prinesie predplatiteľom Max za nižšiu cenu a bude obsahovať reklamy.
  • Spočiatku bude k dispozícii v deviatich krajinách a postupne sa rozšíri do ďalších.
  • Krajiny, v ktorých bude základný tarif Basic s reklamami k dispozícii ako prvé: Nórsko, Švédsko, Dánsko, Fínsko, Holandsko, Rumunsko, Poľsko, Francúzsko a Belgicko.
  • Používatelia budú môcť sledovať obsah naraz na dvoch zariadeniach.
  • Obsah bude k dispozícii vo Full HD.

Tarif Standard:

  • Používatelia budú môcť sledovať súčasne na dvoch zariadeniach.
  • Obsah bude k dispozícii vo Full HD.
  • V rámci tohto tarifu bude možné stiahnuť 30 filmov alebo častí seriálov a sledovať ich offline.

Tarif Premium:

  • Poskytne používateľom najlepší zážitok zo sledovania.
  • Používatelia budú môcť sledovať obsah naraz na štyroch zariadeniach.
  • Ponúkne rozlíšenie Full HD alebo 4K a zvuk Dolby Atmos (podľa dostupnosti).
  • V rámci tohto tarifu bude možné stiahnuť 100 filmov alebo častí seriálov a sledovať ich offline.

Doplnok Sport:

  • Doplnok Sport poskytne divákom prístup k sledovaniu špičkových športových podujatí, ako sú tenisové grandslamy, cyklistické preteky Grand Tour alebo 24 hodín Le Mans, a k priamym prenosom lineárnych kanálov Eurosport 1 a Eurosport 2.
  • Diváci by si mali overiť dostupnosť vysielacích práv vo svojej krajine.
  • Doplnkovú službu Sport je možné zakúpiť ako doplnok ku každému zo základných paušálov.

Používatelia môžu sledovať športové prenosy súčasne na dvoch zariadeniach (z celkového počtu súčasne dostupných sledovaní, ktoré sa líši podľa jednotlivých tarifov). Existujúci predplatitelia HBO Max budú môcť okamžite začať objavovať nové relácie na Maxe, kam sa prenesú ich existujúce profily a história sledovania. Budú môcť pokračovať v sledovaní tam, kde skončili. Niektoré zariadenia a verzie operačných systémov umožňujú automatickú aktualizáciu aplikácie HBO Max na Max.
V ostatných prípadoch budú používatelia pri spustení aplikácie HBO Max vyzvaní na stiahnutie novej aplikácie Max – od novej platformy ich bude deliť už len niekoľko krokov. Predplatiteľov prémiových služieb Discovery+ a Eurosport budeme včas informovať o tom, ako prejsť na predplatné služby Max.

Komentujte cez Facebook

Related posts