novinky rozhovor 

Aká je budúcnosť osobných profilov a možnosti voľby titulkov na Voyo?

Aká zmeny chystá Voyo po tom, ako dosiahla míľnik 500 tisíc predplatiteľov v Čechách a na Slovensku? VeľkýObsah sa pýtal Televízie Markíza, odpovede poskytol Andrej Slaninka, PR manažér televízie.

Po tom, ako Joj Play vytvorilo pre svojich uživateľov „osobné profily“ je Voyo posledným významným hráčom bez osobnych profilov (ako pozname na Netflixe, Disney, HBO Max ci SkyShowtime). Plánujete doplnit túto funkcionalitu? 

Službu Voyo neustále vyvíjame a pracujeme na tom, aby sme predplatiteľom prinášali technologické inovácie. Jednou z najvýraznejších, ktorú mohli diváci postrehnúť, je možnosť sledovať vybrané tituly bez pripojenia na internet (v offline režime) – napríklad počas cestovania. K dopytovanej funkcionalite sa momentálne nebudeme vyjadrovať. 

Od Noveho roka upustilo Voyo s uvolnovanim programov s tyzdennym predstihom ale programy ako Mama na prenájom je uz len den vopred v porovnani s TV vysielanim. Planujete toto zachovat, alebo sa vratit k systému ako bol este minuly rok? 

Voyo ponúka možnosť sledovať vybrané programy skôr než v televízii, a to v rozmedzí od jedného dňa až po sedem dní. Dostupnosť programov v predstihu závisí od náročnosti postprodukcie a od ďalších produkčných parametrov. Preto sú aj nové epizódy seriálu Mama na prenájom zverejňované na Voyo len jeden deň pred TV vysielaním. Nastavenie dostupnosti v predstihu je však veľmi individuálnou záležitosťou pre každý titul. Napríklad obľúbené televízne seriály Veľvyslancova dcéra, Klamstvo, Špecialisti a ďalšie si môžu diváci pozrieť až v sedemdňovom predstihu.  

Na Voyo sa objavujú spoločné projekty Markizy a Novy, avsak originálne programy Novy uvadzane pre linearne vysielanie na slovenskom Voyo doteraz boli len vynimocne, hoci niektore uz bežia napríklad na Nova International aj na slovenskych linarnych platformach. Plánuje sa väčšie prepojenie obsahov slovenského a českého Voyo? 

Na Voyo máme aj viaceré originálne seriály TV Nova. Počnúc obľúbenými seriálmi Ordinace v růžové zahradě, O mě se neboj, Odznak Vysočina či Specialisté. Dostupnosť titulov na SVOD je závislá od licenčných podmienok. Aj preto majú obe krajiny jedinečný obsah knižníc. 

Pri prebranych tituloch uzivateľ Voyo nemá možnosť voľby jazykovej verzie. Aké máte v tejto oblasti plány? 

Našim cieľom je byť lokálnou voľbou číslo jeden medzi streamovacími službami. Pri nastavení jazykovej voľby vychádzame z nezávislých prieskumov, v ktorých veľká časť konzumentov online video obsahu uvádza, že preferuje možnosť sledovať zahraničné tituly s dabingom. Preto sa snažíme divákom prinášať maximum obsahu v slovenskej alebo českej jazykovej mutácii. 

Ako ste spokojní so svojou prvou športovou sériou vytvorenou s futbalovým tímom Spartak Trnava? Máte v pláne pripraviť podobnú ďalšiu sériu okolo iného tímu alebo športovca? 

Prvý slovenský Voyo Originál – Do neba a do pekla: Spartak Trnava naplnil naše najvyššie očakávania. Zaregistrovali sme veľa pozitívnych reakcií, a to nielen od fanúšikov. V produkovaní dokumentárnych sérií chceme pokračovať. Momentálne pripravujeme originálnu sériu s pracovným názvom Lebo Medveď v réžii oceňovaného slovenského dokumentaristu Mira Rema. 

Komentujte cez Facebook

Related posts