novinky tipy 

10 vecí, ktoré treba vidieť v januári 2019

Nový rok a nové veci, ktoré stoja za pozretie. V januári prichádza toľko noviniek, že by ste na ich prezretie museli zostať doma celý mesiac. To je výber toho najzaujímavejšieho.

American Crime Story: Assasination of Gianni Versace (Netflix)

Prvá séria A.C.S. o súdnom spore s O.J.Simpsonom bola televíznym zážitkom. Druhá séria venovaná vražde módnej ikony Gianniho Versaceho nadviazala v tom najlepšom. Potvrdzujú to aj ocenenia v podobe cien Emmy alebo Zlatých Glóbusov. Výborné, zážitkové pozeranie.

Úspech (HBO GO)

Prvý balkánsky seriál v produkcii HBO je mojim čiernym koňom tohto mesiaca a hovorím to na základe toho, že som už celú sériu videl. Noir detektívka z pohľadu vinných, ktorí za svoju vinu nemôžu s atmosférou ďaleko od kusturicovského sveta. Ak máte radi Mamon, tak toto je vaša šálka kávy.

McQueen (Mall TV)

Tento dokument sprevádzajú samé pozitívne odozvy. Profil už nežijúceho návrhára Alexandra McQueena by si ho mali nielen milovníci módy. Je to psychologizácia osoby, u ktorej sa očakáva, že bude prekračovať hranice normálnosti. McQueen zbiera nominácie na ceny pre najlepší dokument – očakáva sa jeho ocenenie na cenách BAFTA aj Oscaroch. Preto asi mnohých prekvapí, že ho nenájdete na platenej platforme ako Netflix alebo HBO. Za sprístupnenie všetky palce hore platforme Mall TV.

True Detective (HBO GO)

Tretia séria drsnej detektívky prináša opäť nový príbeh a zároveň otázku – podarí sa vrátiť tvorcom k štýlu prvej série, alebo zostanú na úrovni menej originálnej druhej série. Po tom, ako som mal možnosť vidieť prvú epizódu, môžem prehlásiť, že je to na dobrej ceste. Navyše, tvorcovia sa rozhodli pre niečo podobné, ako sme mali možnosť vidieť v Esmailovom Homecommingu – nelineálne rozprávať príbeh paralelne v troch časových rovinách.

Punisher (Netflix)

Ak je pre vás predchádzajúci popis príliš komplikovaný, tak Punisher s druhou sériou pôjde na istotu. Drsná, tvrdá komixovka bez naleštených oblekov – skôr s naleštenými nábojnicami. Podľa všetkého zároveň posledná séria príbehu osamelého pomstiteľa. Prvá séria bola výborná, snáď to teraz nepokazia.

Luther (HBO GO)

Britský seriál Luther vystrelil hviezdu Idrisa Elbu medzi hollywoodske hviezdy a právom si ho diváci žiadajú za nového Jamesa Bonda, i keď podľa mňa by Bondom nikdy nemal byť. Luther je však správny, drsný akčný detektívny thriller, v ktorom žiadna z postáv nemá nikdy istotu, že sa dožije v zdraví konca série. Hoci prvé štyri série boli výborné, táto piata je výnimočná a podľa mňa najlepšia z doterajších.

Sex Education (Netflix)

Gillian Anderson sa definitívne rozlúčila s postavou agentky Scullyovej. Namiesto odhaľovania konšpirácií nás v tomto prípade čaká presne to, čo názov sľubuje – výchovu v sexuálnych otázkach pre mladého teenegera. Navyše ako bonus, to celé zabalené do britského humoru. Takže nič temné v štýle 13 Reasons Why.

Brexit (HBO GO)

Filmová novinka z koprodukcie HBO v hlavnej úlohe s Benedictom Cumberbatchom opisuje kampaň, ktorá sa rozpálila v čase pred referendom o vystúpení Veľkej Británie z Európskej únie. Vysoká škola politického marketingu, v ktorej sa stretli klasická cesta s digitálnou a v ktorej bola aktívna aj spoločnosť Cambridge Analytica.

Kingdom (Netflix)

Máte radi Walking Dead a samurajské filmy? Rozmýšľali ste nad tým, aké by to bolo, keby sa tieto dva žánre stretli? Nie ste jediný/jediná. Kórejská novinka sľubuje skutočnú melu a podľa prvých ohlasov to bude dobré. Tak uvidíme.

Tidying up (Netflix)

Netflix intenzívne investuje do originálnych programov, ktoré by vám nenapadli ani v najhoršom sne. Veď kto normálny by chcel pozerať seriál o tom, ako k vám domov príde cudzia osoba a začne vás nútiť k upratovaniu. A presne toto prináša novinka Tidying Up, ktorá je podľa prvých divákov natoľko dobrá, že sa zrejme dočkáme aj ďalšej série. Ideálne na odpálenie nového roka…

Komentujte cez Facebook

Related posts