novinky rebríčky tipy 

TOP 10 seriálov roka 2018 podľa VeľkýObsah.info

Mám za veľmi zaujímavý rok. Veľa som pocestoval, na druhej strane mi zdravie obmedzilo zámer viac sa venovať stránke VeľkýObsah.info.

Nezaháľali ani poskytovatelia streamingových služieb, ktorí uviedli viac noviniek, ako by jeden zamestnaný človek zvládol vidieť a navyše aj zhodnotiť. Na rozdiel od niektorých kritikov, svoj názor nedávam von po pilotnom dieli, ale až po uzavretej sérii. Stalo sa mi totiž, že prvý diel seriálov ako Kempovanie alebo Castle Rock bol skvelý, ale v nasledujúcich dieloch sa atraktivita stratila. Na druhej strane viem oceniť aj seriály, ktoré možno niektorí po prvom alebo druhom dieli vzdajú, pritom celá séria získa drive až v polovici. Ak vás zaujíma, čo som v tomto roku videl, či už ako seriál, alebo film, pozrite si moje hodnotenia na IMDB. Vďaka tomu sa o mne napríklad dozviete, že až tento rok som objavil také seriály ako Suits alebo Parks and Recreation. Áno, hanba mi. Alebo, že som tento rok nevidel viaceré očakávané topky ako Kominski Method, Maniac alebo Alienist. No dopozeral som sedemdesiat seriálov, z niektorých aj viac sérií.

Na rozdiel od minulého roka som tento rok spravil prehľad desiatich top seriálov. Okrem minuloročných služieb Netflix, HBO a Amazon má v ňom zastúpenie aj archív ČT a to dokonca dvomi vecami. Podľa mňa obidva sa môžu právom porovnávať s najlepšou svetovou produkciou. Pred bránou TOP 10 sa ocitlo Sharp Objects, Bodyguard alebo Succession. Tu je TOP 10 podľa mňa:

  1. Wild Wild Country (Netflix)
  2. Trust (HBO) 
  3. Killing Eve (HBO) 
  4.  Looming Tower (Prime Video) 
  5. Rédl (ČT) 
  6. Press (HBO) 
  7. McMafia (Prime Video) 
  8. Dukla 61 (ČT) 
  9. Homecoming (Prime Video) 
  10. Babylon Berlin (HBO) 

Podrobnejšie zdôvodnenie aj s vizuálnou pripomienkou nájdete v tomto videu.

Ako ste si mohli všimnúť, v rebríčku sú len nové seriály. Rovnako ako minulý rok je tu aj TOP 5 najlepších návratov, teda druhých a ďalších sérií.

  1. Billions – 3. Séria
  2. Westworld – 2. Séria
  3. Príbeh služobníčky – 2. Séria
  4. Gomora – 3. Séria
  5. Silicon Valey – 5. séria

A na záver – TOP 5 sklamaní roka 2018

  1. 1983
  2. Alchemist 
  3. Maniac
  4. Kempovanie 
  5. Lost In Space

Samozrejme, toto všetko je môj subjektívny pohľad. Preto uvítam, ak mi napíšete, čo v tomto roku stálo za to podľa vás.

Komentujte cez Facebook

Related posts