novinky 

Dexter: Original Sin, prequel úspešného dramatického seriálu Dexter, bude k dispozícii exkluzívne na SkyShowtime

Showrunner Clyde Phillips, Showtime Studios a Counterpart Studios prichádzajú

s dlho očakávaným prequelom seriálu Dexter®, ktorý bol nominovaný na cenu Emmy®

V seriáli si zahrajú držiteľ ocenenia Zlatý glóbus Christian Slater a taktiež Patrick Gibson, Molly Brown, James Martinez, Christina Milian, Alex Shimizu a Reno Wilson

Okrem toho bola potvrdená aj účasť Sarah Michelle Gellar a Patricka Dempseyho, nominovaného na ceny Emmy a Zlatý glóbus

SkyShowtime potvrdila uvedenie nového pôvodného dramatického seriálu Dexter: Original Sin, dlho očakávaného prequelu seriálu Dexter, nominovaného na cenu Emmy®. Príbeh sa odohráva 15 rokov pred tým, ako sa diváci prvýkrát stretli s Dexterom v populárnom seriáli Dexter z produkcieSHOWTIME®. Nový 10-dielny trilerový seriál bude sledovať život obľúbeného amerického sériového vraha… ešte počas výcviku.

Oznámené bolo tiež obsadenie seriálu Dexter: Original Sin (pôvodne Dexter: Origins). Patrick Gibson (Shadow and Bone) stvárni titulnú postavu Dextera Morgana, držiteľ Zlatého glóbusuChristian Slater (Mr. Robot) stvárni postavu Harryho Morgana, Dexterovho adoptívneho otca a detektíva z oddelenia vrážd, a Molly Brown (Senior Year) si zahrá Dexterovu mladšiu sestru Debru Morgan. K hereckému obsadeniu sa ako stály člen pripojí aj Patrick Dempsey v úlohe Aarona Spencera, kapitána miamského oddelenia vrážd, ktorý má desaťročia trvajúci vzťah s Harrym Morganom (Slater). Sarah Michelle Gellar sa k obsadeniu pripojí v špeciálnej hosťujúcej úlohe ako Tanya Martin, šéfka kriminalistov na policajnom oddelení Miami Metro a nová šéfka Dextera Morgana. Clyde Phillips (Dexter, Nurse Jackie), nominovaný na cenu Emmy, sa vráti ako showrunner a výkonný producent.

Dexter: Original Sin sleduje Dextera (Gibson) v roku 1991 v Miami, kedy sa mení zo študenta na pomstivého sériového vraha. Keď už nemožno viac ignorovať jeho krvilačné pudy, Dexter sa musí naučiť ovládať svoju vnútornú temnotu. Pod vedením svojho otca Harryho (Slater) si osvojí kódex, ktorý je navrhnutý tak, aby mu pomohol nájsť a zabiť ľudí, ktorí si zaslúžia byť eliminovaní zo spoločnosti. Nesmie sa ale dostať do hľadáčika policajných orgánov. Toto je pre mladého Dextera mimoriadna výzva, pretože začína forenznú stáž na oddelení mestskej polície v Miami.

Slater je držiteľom Zlatého glóbusu a ceny Critics Choice spolu s viacerými nomináciami za rolu v seriáli Mr. Robot. Medzi jeho ďalšie ocenenia patrí nominácia na ocenenie Critics Choice za Dr. Death a roly v Dirty John a Nymphomaniac alebo v kultových klasikách True Romance a Heathers. Slater momentálne hrá v režijnom debute Jerryho Seinfelda s názvom Unfrosted a v seriáli The Spiderwick Chronicles. Najbližšie si zahrá v Blink Twice, režijnom debute Zoe Kravitz.

Gibsona možno najnovšie vidieť v televíznom seriáli Shadow and Bone. Medzi ďalšie jeho úspechy patria roly v The OA, Good Girl Jane a Property of the State, pričom za poslednú z menovaných rolí získal cenu v rámci Irish Film and Television Award® ako vychádzajúca hviezda v roku 2017.

Medzi minulé roly Molly Brown patria Evil, Billions a The Marvelous Mrs Maisel, ako aj filmy Senior Year a The Good House. Má sa objaviť v pripravovanom nezávislom filme Mooch.

James Martinez (Love Victor), Christina Milian (Falling Inn Love), Alex Shimizu (The Blacklist) a Reno Wilson (Mike & Molly) sa tiež pripoja k hereckému obsadeniu ako stálice seriálu v rolách členov oddelenia mestskej polície v Miami. Martinez hrá Angela Batistu, nádejného detektíva z oddelenia vrážd, ktorého vedie inštinkt; Milian hrá Mariu LaGuertu, prvú ženskú detektívku z oddelenia vrážd mestskej polície; Shimizu stvárňuje Vincea Masuku, forenzného analytika, ktorý sa horlivo delí o svoje odborné znalosti a zároveň si vychutnáva šancu šéfovať svojmu novému stážistovi Dexterovi Morganovi; a Wilson sa predstaví v úlohe Bobbyho Watta, Harryho dlhoročného partnera a dôverníka.

Pôvodný seriál Dexter mal osem sérií a premiéru mal v roku 2006. Účinkoval v ňom držiteľ ocenenia Zlatý Glóbus Michael C. Hall ako Dexter Morgan, komplikovaný a konfliktný expert na vyšetrovanie podľa stôp krvi z oddelenia mestskej polície v Miami, ktorý je zároveň sériový vrah. Seriál sa stal jedným z najuznávanejších seriálov v americkej televízii a získal viacero nominácií na cenu Emmy a Zlatý glóbus za najlepší televízny dramatický seriál, ako aj prestížne ocenenie Peabody Award v roku 2008 a dvakrát bol zaradený medzi 10 najlepších televíznych seriálov podľa AFI. V roku 2013 zahrnulo Združenie amerických scenáristov seriál Dexter na zoznam 101 najlepších autorských televíznych seriálov. Všetky predchádzajúce série seriálu Dexter sú teraz dostupné na SkyShowtime.

Seriál Dexter: Original Sin produkovali výkonný producent Clyde Phillips, Showtime Studios a Counterpart Studios. Medzi výkonných producentov patria aj Scott Reynolds (Jessica Jones), Michael C. Hall (Dexter), Mary Leah Sutton (Resident Evil), Tony Hernandez (Emily In Paris), Lilly Burns (Russian Doll), produkcie sa ujal Robert Lloyd Lewis (The Lincoln Lawyer). So Slaterom opäť spolupracuje Michael Lehmann (Heathers), ktorý pôsobí ako výkonný producent.

Za spoločnosť Showtime Studios na seriál kreatívne dohliadali Gary Levine a Urooj Sharif, produkciu zaistila Tara Power. Seriál je distribuovaný spoločnosťou Paramount Global Content Distribution.

Komentujte cez Facebook

Related posts