novinky 

Comic-Con, Deň tretí: Deň, ktorý patril Marvelu

To, na čo všetci čakali, prišlo do San Diega v sobotu. Dočkali sme sa ohlásenia názvov projektov a termínov premiér filmov a seriálov, ktoré patria do takzvanej štvrtej fázy Marvel Comic Universe. Ale nielen to sa stalo tretí deň na najväčšom festivale popkultúry, Comic-Cone. Toto bude zrejme najdlhší report v histórii Veľkého Obsahu a aj preto sa budeme zameriavať len na krátke fakty a chutné trailery.

Na toto ohlásenie sa čakalo od poslednej sekundy Avengers: End Game ako aj predstavenia služby Disney+, ktorá bude novým domovom Spider-Mana, Captain Marvel alebo Thora. A hoci potomkovia Stana Leeho neukázali ani sekundu z pripravovaných projektov, niekoľkotisová sála s nadšením aplaudovala. Ako sa teda bude rozvíjať svet MCU po letnom hite Spider-Man: Far From Home?

  • 1. máj 2020 – film Black Widdow nielen so Scarlett Johansson ale aj s Davidom Harbourom (Stranger Things) v úlohe The Red Guardian.
  • 6. november 2020 – film Ethernals s hviezdnym obsadením ako Angelina Jolie, Selma Hayek či Richard Madden
  • jeseň 2020 – seriál The Falcon and The Winter Soldier nielen s Anthonym Mackie (Falcon) a Sebestianom Stanom (The Winter Soldier) ale aj Danielom Bruhlom ako Baronom Zemkom, ktorého hral v Avengers: Civil War
  • 12. február 2021 – film Shang-Chi and the Legend of Ten Rings bude prvou Marvelovkou s postavou v mandarínčine a s Awkwafinou (Crazy Rich Asian) v jednej z hlavných postáv. Cieľovka tohto príbehu je jasná
  • jar 2021 – seriál WandaVision s Elisabeth Olsen a Paulom Bethanym
  • jar 2021 – seriál Loki aj s Tomom Hiddlestonom
  • 7. máj 2021 – film Doctor Strange In Multiverse of Madness – bude nielen s Benedictom Cumberbatchom ale aj s Elisabeth Olsen ako Scarlett Witch, pričom tvorcovia ohlasujú, že tento film bude priamo nadväzovať na to, čo sa bude diať v seriáli WandaVision
  • leto 2021 – seriál What If…? bude animákom, v ktorom však bude počuť (v origináli) hlasy väčšiny hercov, ktorí hrali v marvelovských filmoch a seriáloch
  • jeseň 2021 – seriál Hawkeye aj s Jeremym Rennerom. Zrejme sa pokúsi byť lepší, ako Arrow zo sveta DC Comics
  • 5. november 2012 – film Thor Love and Thunder v réžii Taika Waitiki (Thor Ragnarok) s Chrisom Hemsworthom ale aj Tessou Thompson a Natalie Portman
  • Bez dátumov zostáva zatiaľ novinka Blade s držiteľom dvoch Oscarov, Mahershalom Alim, ale aj tretí Spider-man, trojka Strážcov Galaxie a dvojka Black Panthera aj Captain Marvel. Okrem toho výkonný producent Marvelu v diskusii s fanúšikmi potvrdil, že budú pracovať na ďalších X-Menoch a novej Fantastickej štvrke.

V sobotu neboli ticho ani konkurenti z DC Comics. Tak ako minulý rok sme na Comic-cone videli trailery na nové sezóny celého Arrowversu, tentokrát aj s novinkou Batwoman.

Očakávané novinky sa týkali aj sveta Star Treku. Okrem informácií o tretej série Star Trek Discovery, fanúšikovia videli aj upútavku na novinku Star Trek Picard, ktorá bude mať premiéru budúci rok na službe Amazon Prime Video.

Stále nekončíme. HBO okrem ohlásenia spolupráce na druhej sérii Doom Patrol predstavil trailery na komixovú novinku Watchmen od producenta Lost alebo Pozostalých a na tretiu sériu Westworldu, ktorá by sa zrejme mala odohrávať viac mimo zábavného parku… avšak zo zábavného parku sme videli nové prostredie v štýle fašistického Nemecka.

Keď už hovoríme o fašistoch. Amazon predstavil úvodnú scénu pripravovanej štvrtej série Man in High Castle ale aj sci-fi Expanse, ktoré zachránilo práve Prime Video.

A ešte jedna chuťovka. Možno ste videli film Snowpiercer. Na Comic-cone bol predstavený seriál s Jennifer Connelly v hlavnej úlohe a vyzerá mimoriadne silný a výpravný. Navyše podľa našich zistení televízia TBS na ňom koprodukovala s Netflixom, takže ho máme garantovaný aj pre naše „obrazovky“. Premiéra na jar budúceho roka.

Komentujte cez Facebook

Related posts