novinky 

Gorduličov Ťažký týždeň končí na Vju. Skončí aj celá streamingová služba? (Aktualizované)

V nedeľu večer zverejnil facebookový profil relácie Ťažký týždeň s Janom Gorduličom smutnú a prekvapivú správu. Relácia končí a podľa jej tvorcov je otázna aj budúcnosť celej služby. Článok bol aktualizovaný o vyjadrenie od Vju.sk.

Zábavná šou v štýle programu HBO Last Week Tonight Johna Olivera začínala na spravodajskom portáli SME. Vznikom streamingovej služby Vju.sk (na webe nie sú žiadne oficiálne informácie o kontakte na vydavateľský dom, avšak správu o jej spustení komunikoval mediálny dom News and Media Holding z investičnej skupiny Penta) sa projekt presunul pod tento nový subjekt. Ten je postavený na umiestnení reklamy na začiatku každého bezplatného videa, teda na podobnom princípe ako český Stream.cz alebo DVTV.cz.

Gorduličové videá na Vju patrili k výkladnej skrini služby, ktorú ďalej dopĺňali pop-kultúrne komentáre V éteri s Jurajom Malíčkom alebo komediálna šou Svedkovia liehovovi. V roku 2017 Vju produkoval aj vlastný hraný komediálny seriál Soloon Brothers s Jurajom Kemkom, Lukášom Latinákom a Mirom Nogom. Nové programy pribudli aj po Novom roku. Preto vyjadrenie na facebookovom profile Ťažkého týždňa je viac ako prekvapivé.

Aktualizácia 8.1. 2017, 11:21

Budúcnosť služby Vju.sk nie je istá. Toto je stanovisko, ktoré som obdržal od správcu profilu Vju.sk na Facebooku a bol vydaný súhlas s jeho citovaním.

.

Podľa článku spravodajskej stránky Omediach.com je pozastavená výroba aj ďalších relácií, pričom jedným z variantov budúceho vývoja je spustenie novej video služby na už zaregistrovaných doménach www.pluskatv.sk alebo www.plustv.sk.

So žiadosťou o vyjadrenie som sa obrátil tak na ľudí z vydavateľského domu News and Media Holding a skupiny Penta. Keď obdržím ich vyjadrenie, správa bude doplnená.

 

Komentujte cez Facebook

Related posts